Eve Giderken Sis İçinde Kayboldu: 11 Yaşındaki Elif Akbayrak İçin Arama Çalışması Başlatıldı

Giresun'un Bulancak ilçesi Aydındere Beldesi Semen Yaylası'nda 11 yaşındaki Elif Akbayrak eve dönerken sisin içinde kayboldu.

Eve Giderken Sis İçinde Kayboldu: 11 Yaşındaki Elif Akbayrak İçin Arama Çalışması Başlatıldı

Giresun'un Bulancak ilçesi Aydındere Beldesi Semen Yaylası'nda 11 yaşındaki Elif Akbayrak eve dönerken sisin içinde kayboldu. Ailesi çevrede yaptığı aramalarda Elif’i bulamayınca jandarma ekiplerinden yardım istedi. Yaylaya jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), AKUT ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri, sevk edildi.

s-bf7f75d88841ebb867c113031e9fc05fc8448b
DHA'nın haberine göre, Elif Akbayrak'ı arama çalışmaları, yoğun sise rağmen AFAD, AKUT, UMKE ve jandarma ekiplerince yürütülüyor. İz takip köpeklerinin de kullanıldığı arama-kurtarma çalışmaları, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkılarak belirlenenen küçük kızın son görüldüğü alanda yoğunlaştırıldı.

Eşyaları iz takip köpeklerine verildi

s-3d6a802ed24600a342ff1ba99ae9a5a14fc0c7
Kayıp kızın babası Tevrat Akbayrak, gözyaşları arasında arama-kurtarma çalışmalarından gelecek iyi bir haber bekliyor. Baba Akbayrak, kızına ait bazı kıyafet ve eşyalarını, iz takip köpeklerine yardımcı olması için arama-kurtarma ekiplerine teslim etti.

'Her ihtimali değerlendiriyoruz'

s-3ccd5fcc5942547aac15aa20d928c77ecbf915
Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna da Semen Yaylası´ndaki arama kurtarma çalışmalarını yerinden inceledi, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tüm ekiplerin sahada her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, arama faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Tuna, küçük kızdan gelecek iyi haberi beklediklerini söyledi.

'Peşimden geliyordu, yoğun sis vardı'

s-2edfd4c3de1f5b2a5053501033b8ac32ee711e
Kayıp Elif Akbayrak´ın üvey annesi Gülcan Akbayrak ise çok üzgün olduklarını belirterek, "Hayvanları almaya gittik, ben geldim o üst yoldan, peşimden geliyordu. Hayvanları ahıra bağladım, Elif eve dönmedi. Sağa sola baktık ama yok. Akşamdan beri arıyoruz. Peşimden geliyordu, yoğun sis vardı. Bir sorunu yoktu, başarılı bir öğrenciydi. Bir psikolojik sorunu yoktu. Umarız sağ salim bulunur" dedi.

Görgü tanığı: 'Yanında köpek vardı'

s-d192bf32781db998954448e253d65f1eea0d5a
Elif´i son görenlerden yayla sakini Nezir Usta da "Akşam annesiyle hayvanları almış yukarıdan doğru geliyorlardı. Eve yakın bir yerde sis ve yoğun duman vardı, orada kayboldu çocuk. Gece elimizde, el fenerleriyle aramadık yer bırakmadık. Tüm oba her yere baktık ama bir sonuç alamadık. Şimdi de güvenlik güçleri ve arama kurtarma ekiplerine çalışmalarımızı devrettik. Aramalar sürüyor" diye konuştu.Elif Akbayrak´ı yamaçta yanında köpekle beklerken fark edip seslendiğini anlatan Ayşe Temizel ise, "Akşam bahçede çalışıyordum, yanında köpek vardı. Köpek havladı; `Niye havlıyor´ diye baktım, Elif´i gördüm. Korktuğunu sandım. `Korkma kızım, karabaş gel dersen o sana bir şey yapmaz´ dedim. O da bana `Ben köpekten korkmuyorum ki´ dedi. Ben başka bir şey demedim. Geceden beri aradık ama bulamadık. İnşallah iyi haberlerini alırız" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER