Fatih Altaylı: "Her Şeyi Höt Zötle Yaptıran Devletimiz, Karantinaya Gelince 'Gönüllülük' Esasını Benimsedi"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı sokağa çıkma yasağı yerine 'evde gönüllü karantina' kararı alınmasına tepki gösterdi.

Fatih Altaylı:

Habertürk yazarı Fatih Altaylı sokağa çıkma yasağı yerine 'evde gönüllü karantina' kararı alınmasına tepki gösterdi. Altaylı "Her şeyi höt zötle yaptıran devletimiz, söz konusu karantina ve virüs önlemleri olunca 'gönüllülük' esasını benimsedi" dedi. 

s-f9db5a204db0ff5992b15061619c100c1c3d8b
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Kovid-19 virüsüne karşı alınan ilave tedbirleri açıkladı. Can kaybı 92'ye yükselmişken Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağı ilan edip etmeyeceği merak konusuydu. Ancak Erdoğan "Gönüllü karantinaya devam" dedi. Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı ve Ekledi: 'Gönüllü Karantinaya Devam' -

"Bu önlemlerle kaç gün idare etmeyi planlıyorsunuz?"

s-81c6589a45df2659b7e4b06138072b683dac48
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün köşesinde alınan tedbirleri değerlendirdi ve "gönüllülük" kararını eleştirdi:"Dün Sağlık Bakanı topu Beştepe’ye attı sahneden çekilirken.Cumhurbaşkanı da birkaç saat sonra çıkıp önlemleri anlattı.“Evden çıkmayın”a devam.Şehirlerarası yolculuklar valilik iznine bağlandı.Ama hangileri anlamadık.Otobüsle olanlar mı, uçakla olanlar mı, otomobille olanlar mı, yürüyerek olanlar mı, hepsi mi?İzin kimden, nasıl alınacak o da belli değil!Kamu çalışanlarına “dönüşümlü” çalışma getirildi.Kimler nasıl dönüşecek şimdilik belli değil.Toplu taşıma araçlarında sıkışık oturulmayacakmış?Nasıl uygulanacak belli değil.Bunları eleştiri diye söylemiyorum.Sadece merak ediyorum.Sadece ben değil herkes merak ediyor.Evi İstanbul’da işi Kocaeli’nde, Kırklareli’nde, Bursa’da olan ne yapacak mesela!Metrobüs geldi içerde 40 kişi olduğunu nasıl sayacağım da binmeyeceğim, bineni kim durduracak, şoförlere bir de odun mu vereceksiniz mesela!Bu önlemlerle kaç gün idare etmeyi planlıyorsunuz?Bir hafta, 10 gün?Mesela!"

"Yer çekimi kanununu Meclis kararıyla değiştirmek gibi bir durum"

s-4cc0ecbb1b69636ef7359dfe2bba4642fe4983
İlginç bir gelişme.Her şeyi höt zötle yaptıran devletimiz, söz konusu karantina ve virüs önlemleri olunca “gönüllülük” esasını benimsedi.Demokrat olunması gereken yerde olamıyoruz, olunmaması gereken yerde ise fazlası ile oluyoruz.Yer çekimi kanununu Meclis kararıyla değiştirmek gibi bir durum aslında"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER