Fatih Altaylı Kendisine Feryat Eden Gençlerin Sözlerini Köşesine Taşıdı: 'İt Gibi Çalışıp, Boğuluyoruz'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün köşesinde, okuyuculardan gelen bazı mesajları yayınladı.

Fatih Altaylı Kendisine Feryat Eden Gençlerin Sözlerini Köşesine Taşıdı: 'İt Gibi Çalışıp, Boğuluyoruz'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün köşesinde, okuyuculardan gelen bazı mesajları yayınladı. 25 yaşında olduğunu belirten bir okuyucu "Kimimiz sabahtan akşama kadar it gibi iki kuruş paraya çalışıyor, kimimiz KPSS belası ile uğraşıyor. Kimse mutlu değil. Hayat aşırı pahalı. Yaşayamıyoruz. Boğuluyoruz." ifadesini kullandı.

s-dc7b7cce19848f384ccbdb841a2cfd078dc1d7

Fatih Altaylı bugün Habertürk'teki köşesinde okurlardan gelen mektuplara yer verdi.

Kimi yurt dışında yaşayan, kimi Türkiye'de zor şartlarda çalışan gençlerin şikayetleri okuyucular ile buluştu. Söz konusu mektuplarda gençler nelerden yakındı? Detaylara birlikte bakalım...

'Hayat aşırı pahalı, yaşayamıyoruz, boğuluyoruz...'

s-a269c038cdc4ed7f6ff4ac93b80e4b8af274e5
Çizim: Mana Neyestani25 yaşında olduğunu belirten bir okur mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Fatih Abi, 25 yaşında bir gencim. İnan ki gençliğim burnumdan geldi. Avrupa'daki yaşıtlarımızın yaşadığı hayatın 10'da 1'ini yaşayamıyoruz. Onların yaşadığı hayata ağzımız açık, tabiri caizse "öküzün trene baktığı gibi bakıyoruz". Çok zor şartlarda hayatımızı idame ettirebiliyoruz. Kimimiz sabahtan akşama kadar it gibi iki kuruş paraya çalışıyor, kimimiz KPSS belası ile uğraşıyor. Kimse mutlu değil. Hayat aşırı pahalı. Yaşayamıyoruz. Boğuluyoruz.Sabahtan akşama kadar çalışan, gelecek kaygısını sinesinden bir an atamayan, utanan, Avrupa'daki yaşıtlarının harçlıklarıyla aldığı Audi'ye BMW'ye bir işe başlasa bile hiçbir zaman alamayacağını bilen, onlara ağzı açık bakan, aşağılık psikolojisini iliklerinde hisseden bir gençten bilim ve sanat yapması beklenebilir mi?Gençler olarak size sadece şunu söyleyebilirim: Boğuluyoruz.Yıllardır sizi takip ettiğim için, sizi çok samimi görüyorum. Bu yüzen size sitem etme hakkını kendimde buluyorum. Beni bağışlayın."

Avrupa'ya taşınan bir genç ise Türkiye'de 'İhtimallerin öldürülmesi'nden şikayet etti.

s-bc9d425db6b5941f1696bd2a8f3fd817ef9233
"Merhaba Fatih Bey,Tam bahsettiğiniz konuya bir örnek de benim. Geçen sene 25 yaşında çok sevdiğim Türkiye'den Avrupa'ya taşındım. ALES ve YDS puanım çok yüksekti, üstüne İngilizce ve Fransızca biliyorum, staj ve iş tecrübem var. Dışişlerinde çalışmak hayalimdi, fakat birkaç denemeden sonra gördüm ki Türkiye'de bizim gibi amcası dayısı olmayanlara artık hiçbir yerde ekmek yok. Ben de ailemi ve arkadaşlarımı bırakıp Avrupa'ya geldim. Burada da pozisyonum üst düzey değil fakat ileride üst düzey olma ihtimali var. İşte Türkiye'de ihtimalleri bile öldürdüler."

Altaylı geçtiğimiz haftalarda yerli otomobil TOGG'un CEO'su ile yaptığı görüşmeyi köşesinden duyurmuştu.

Yerli Otomobil TOGG'un Motoru Bosch'tan Alınacak: 'Herkesten İyi Yapıyorlar, Bu Motoru Üretmenin Mantığı Yok'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER