Fatih’te 4 Kardeş Ölü Bulunmuştu: Ön Otopsi Sonucu Siyanür

İstanbul Fatih'te kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde 2'si kadın 4 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu. Ön otopsiye göre, kardeşlerin ölüm nedeninin siyanür olduğu tespit edildi. Korkunç olay, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binan.

Fatih’te 4 Kardeş Ölü Bulunmuştu: Ön Otopsi Sonucu Siyanür

İstanbul Fatih'te kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde 2'si kadın 4 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu. Ön otopsiye göre, kardeşlerin ölüm nedeninin siyanür olduğu tespit edildi.

s-50b464ed7cb76b01ce85f935c14ca535db77be
Korkunç olay, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında dün akşam yaşandı. Saat 23.00 sıralarında kapıda, 'Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin' yazılı notu gören apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Polis de AFAD ekiplerine bilgi verdi. Adrese gelen ekipler, özel kıyafetler giyip, maske takarak girdikleri evde, 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin adlı kardeşlerin cansız bedenlerini buldu. Kardeşlerin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 'Dikkat Siyanür Var, Polisi Arayın, İçeri Girmeyin' Notu: Fatih'te 4 Kardeş Evlerinde Ölü Bulundu -

Ön otopsiye göre ölüm nedenleri siyanür

s-499db263aed731599f3da18a831c02ec24a0e1
DHA'nın aktardığı bilgiye göre, bardaklardan ve ön otopside elde edilen bulgulardan ölümlerin siyanürden kaynaklandığı sonucuna varıldı. Kesin otopsi sonucu daha sonra çıkacak. Öte yandan evde çok sayıda antideprasan da bulundu.

Anne-babadan yüklü borç kalmış

s-10132e074e045e03e5cac3bee941ca50538e3d
Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları öne sürüldü.

Arkadaşları teşhis etti

s-3e5fff5e6a755be9f4394b6538166499ea932e
Birinci dereceden akrabaları olmadığı ve tanıdıklarının Mersin’de yaşadığı ortaya çıkan kardeşlerin teşhislerini ise arkadaşları ile mahalle bakkalı yaptı. Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan teşhiste Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde modelist olan ve canlı modellik yapan Oya Yetişkin ile ablası Kamuran Yetişkin'i, Oya'nın iş arkadaşı, Yaşar ve Cüneyt Yetişkin’i ise mahalle bakkalı teşhis etti.Kardeşlerden Cüneyt Yetişkin’in kuryelik yaptığı, Kamuran Yetişkin’in obezite, Yaşar Yetişkin’in ise sara hastası olduğu öğrenildi.

BEDAŞ: "Ekiplerimizin olaydan haberi yoktu"

s-341a93bf8c55434e55b1e4b45ef9682ef13696
Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ekipleri sabah saatlerinde 4 kardeşin ölü bulunduğu dairenin elektriğini biriken borçlar nedeniyle kesmişti. Konuyla ilgili BEDAŞ'tan açıklama geldi. Açıklamada, aboneliğin hayatını kaybedenler adına olmadığı ve elektriği kesme işini gerçekleştiren ekiplerin olaydan haberinin olmadığı kaydedildi. Durumun fark edilmesiyle daireye yeniden elektrik verildiği ifade edildi. Açıklama şöyle: 
"Öncelikle; 5 Kasım gecesi İstanbul Fatih'te 4 kişinin bir konutta ölü bulunması ile ilgili olaydan büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtir ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatı kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi de yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sabah saat 09:00 sularında gerçekleşmiştir.Belirttiğimiz gibi abonelik olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir.Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanınmakta ve akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi süreci başlatılmaktadır. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır.  Yaşanan elim olay nedeniyle üzüntülerimizi bir kez daha paylaşır durumu bilgilerinize sunarız."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER