Fazıl Say Kaz Dağları'nda Altın Arayan Şirketin Genel Müdürüne Seslendi: 'Yazıklar Olsun'

Fazıl Say, Kanadalı şirket Alamos Gold’un Türkiye’deki şirketinin genel müdürü Ahmet Şentürk'ün Kaz Dağları'nda ‘Su ve Vicdan Nöbeti’nde olanlar hakkında '30 yıldır bekliyoruz, 3-5 ay daha bekleriz' sözlerine tepki gösterdi.

Fazıl Say Kaz Dağları'nda Altın Arayan Şirketin Genel Müdürüne Seslendi: 'Yazıklar Olsun'

Fazıl Say, Kanadalı şirket Alamos Gold’un Türkiye’deki şirketinin genel müdürü Ahmet Şentürk'ün Kaz Dağları'nda ‘Su ve Vicdan Nöbeti’nde olanlar hakkında '30 yıldır bekliyoruz, 3-5 ay daha bekleriz' sözlerine tepki gösterdi. Say “Hiç mi anlamadı bu adam bunca insanın neyi protesto ettiğini! Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

s-53e011700e795ea412c8e0517abdbcea944bf8
Besteci ve piyanist Fazıl Say, Doğu Biga Madencilik Genel Müdürü Ahmet Şentürk'ün, Kaz Dağları'nda devam eden "Su ve Vicdan Nöbeti"ne yönelik "30 yıldır bekliyoruz, 3-5 ay daha bekleriz" sözlerine tepki gösterdi.

Instagram hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Say şu ifadeleri kullandı:

Fazil Say (@fazilsay)'in paylaştığı bir gönderi
"Hayret bir şey ya!! Madencisin demek doğa katliamı yapacaksın mı demek? Hiç mi anlamadı bu adam bunca insanın neyi protesto ettiğini! Yazıklar olsun! Doğanın yaşamın değerini bilmedikten sonra, bu gezegende bu doğada aydınlık bir gelecek için üretmedikten sonra ne değeri kalıyor madenin de paranın da sen söyle kardeşim!!! 30 milyon yıl diyorsun. 30 milyon yılda insanoğlu evrim geçirdi!"

Açıklamaları tepki çekmişti:

Kaz Dağları'nda Altın Çıkarmak İsteyen Şirketin Müdürü: 30 Yıldır Bekliyoruz Maden İçin, 3-5 Ay Daha Bekleriz - Doğu Biga Madencilik Genel Müdürü Ahmet Şentürk, Kaz Dağları'nda 'Su ve Vicdan Nöbeti'nde olanlar hakkında söyledikleriyle gündem olmuştu. Kaz Dağları'nda yüzlerce ağacın kesilmesiyle başlayan kitlesel eylemler sırasında şirketin yenilenmesi gereken lisansı yenilenmemiş, Kanadalı Madencilik şirketi Alamos Gold'un Türkiye’deki iştiraki Doğu Biga Madencilik'in de faaliyetleri durmuştu. Ruhsat süresinin uzatılacağını düşündüklerini ifade eden Şentürk, "30 yıldır bekliyoruz, 3-5 ay daha bekleriz" sözleriyle halkın tepkisini çekmişti. Kovid-19 Önlemleri Tartışılıyor: Gece Sokağa Çıkma Kısıtlaması İşe Yarıyor mu? - Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Eleştirdi: 'Lebalep Dolu Salonlarla Övündü, Şimdi Tüm Şehirler Yeniden Kırmızıya Döndü' - Yıllardır Hapis Hayatı Yaşıyordu... Evin Girişine Asansör Yapıldı, 6 Yıl Sonra Dışarı Çıktı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER