Ferhan Şensoy Son Kez Sahnede: Usta Tiyatrocu Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta tiyatrocu Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor.

Ferhan Şensoy Son Kez Sahnede: Usta Tiyatrocu Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta tiyatrocu Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor. Törenin girişinde babasının tabutunu gören Derya Şensoy gözyaşlarına boğuldu.

s-0015091155f1edaafd17b1a7817102d6b3a588
Tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde 31 Ağustos günü vefat eden Ferhan Şensoy, son yolculuğuna uğurlanıyor.Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Şensoy’un cenazesi daha sonra Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi.

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı...

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı...Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı...
“Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi’ne başsağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağolsun” dedi.

Şensoy'un kızı Müjgan Ferhan Şensoy, "Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam, en az benim kadar tanıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Şensoy'un kızı Müjgan Ferhan Şensoy, "Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam, en az benim kadar tanıyorsunuz" ifadelerini kullandı.Şensoy'un kızı Müjgan Ferhan Şensoy, "Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam, en az benim kadar tanıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Mert Baykal ise, 'Anladım ki insanın iki tane babası olabilirmiş, dağ gibi iki tane babası olabilirmiş. Anladım ki benim bu babam Don Kişot'muş ve yel değirmenleriyle savaşıyormuş' ifadelerini kullandı.

Cihat Tamer, tiyatro serüvenlerini anlatırken Türkiye'deki iktidarları da eleştirdi.

Cihat Taner: 70 Senedir Ülkeyi Din Bağımlıları Yönetiyor Ona Rağmen İnadına Tiyatro Yapıyoruz, Ferhan da Yaptı Cihat Taner, '70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı' dedi.

Şensoy, törenin ardından ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak.

s-a651e2d06b0a6955fa4d344cc11003e015769e
Sonrasında Şensoy'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER