Fin yetkiliden Türkiye'ye: Biz terör yuvası değiliz

NATO’ya girmek istediğini açıklayan İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin Türkiye tarafından veto edileceğinin açıklamasından sonra Finlandiya'dan dikkat çekici bir çıkış geldi. Finlandiya’nın son dönemde Türkiye’ye “şirin gözükme çabası” içinde olduğunu değerl.

Fin yetkiliden Türkiye'ye: Biz terör yuvası değiliz

NATO’ya girmek istediğini açıklayan İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin Türkiye tarafından veto edileceğinin açıklamasından sonra Finlandiya'dan dikkat çekici bir çıkış geldi.

Finlandiya’nın son dönemde Türkiye’ye “şirin gözükme çabası” içinde olduğunu değerlendiren Financial Times’a konuşan Finlandiya istihbarat teşkilatı Supo’nun başkanı Antti Pelttari, “Yıllardır PKK’nın hamlelerini izliyoruz. Bu yılki Finlandiya istihbarat hareketleri raporunda PKK’nın finans ve gelir kaynaklarına yönelik adımlarını konuştuk. Bunu ciddiye alıyoruz. Bu çok açık bir şekilde terör örgütü. Biz terörizmi ciddiye alıyoruz” açıklamasını yaptı.

'BİZ TERÖRİZMİN YUVASI DEĞİLİZ'

Pelttari, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeler ile ilgili “terör yuvası” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti ve “Biz terörizmin yuvası değiliz. Biz kanunlar ve prosedürlerle hareket ediyoruz ve Avrupa Birliği’nin terör örgütleriyle ilgili listesini takip ediyoruz” dedi.

'ULUSLARARASI TERÖRÜ ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ'

Suriye’de yıllardır süren savaş ile birlikte Finlandiya’nın ilk kez uluslararası terörizmle karşı karşıya geldiğini savunan Fin yetkili, 80 kişinin IŞİD için savaşmaya gittiğini ve Supo’nun bir yetkiliyi Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği’ne gönderdiğini söyledi. Pelttari, Finlandiya ve Türkiye’nin terörle mücadelede “çok etkili” bir şekilde çalıştığını belirtirken, “Uluslararası terörü çok ciddiye alıyoruz. Bunu lanetliyoruz ve bir bu konuda bir güvenlik sağlayıcısıyız” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin tartışılmaya başlandığı dönemde Erdoğan, “İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi” demiş ve bu iki ülkenin üyeliğini veto edeceğinin sinyalini vermişti.

Erdoğan’ı ikna etmek için İskandinav ülkelerinden heyet gönderilmesi gündeme geldiğinde ise Cumhurbaşkanı, “Hatta ve hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Biz bunların neyine güveneceğiz. Ha pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” ifadelerini kullanmış ve bu ifadeler gündem olmuştu.(Sözcü)

Finlandiya Savunma Bakanı'ndan Türkiye ve NATO mesajı

Finlandiya Cumhurbaşkanı: Türkiye'nin terör endişesi ciddiye alınmalı

NATO'dan Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması

Erdoğan: İsveç ve Finlandiya gerekli adımları atmalı

Finlandiya: Türkiye'nin dile getirdiği konuları çözebiliriz

Eski Finlandiya Başbakanı: Türkiye'nin endişeleri dikkate alınmalı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER