Fitch Türkiye'yi Kredi Notunun Düşebileceği Konusunda Uyardı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanının faiz oranlarını hızla düşürmeye başlaması ve para ve tahvil piyasalarında yeniden karışıklığa yol açması halinde Türkiye'nin kredi notunu düşürebileceği uyarısında bulundu. Reuters’ın habe.

Fitch Türkiye'yi Kredi Notunun Düşebileceği Konusunda Uyardı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanının faiz oranlarını hızla düşürmeye başlaması ve para ve tahvil piyasalarında yeniden karışıklığa yol açması halinde Türkiye'nin kredi notunu düşürebileceği uyarısında bulundu.

s-083ed2e60c1076d584fbbfe0cc08f5cd42c022
Reuters’ın haberine göre, Türk Lirası bu hafta % 9'dan fazla değer kaybetti. Fitch Salı günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Naci Ağbal’ı görevden alarak Şahap Kavcıoğlu’nu atamasının, Merkez Bankası’nın güvenilirliğini düşürdüğünü belirtti.Reuters'ın faiz indirimine gitmenin kredi notunun düşürülmesine sebep olup olmayacağı sorusuna Fitch'in ülke notları direktörü Tony Stringer, "Bu, kredi notunu gözden geçirmemize neden olabilecek bir şey, bu kesin" cevabını verdi. Stringer, temel riskin ise tasarruf sahipleri, şirketler ve uluslararası yatırımcıların TL'nin sert değer kayıpları yaşayacağını düşünüyor olması olduğunu belirtti. Reuters, TL’nin son 2 yılda Dolar ve Euro karşısında yarı yarıya değer kaybettiğini kaydetti.Stringer, "Aslen baktığımız şey piyasasanın o anki tepkisi ve bu hareketin ödemeler dengesi alanında baskının ne kadar artmasına yol açacağı olur" dedi. Jüpiter'deki Büyük Kırmızı Leke'nin 'Yamyamlık' Yaptığı Ortaya Çıktı - 23 Günde 50 Bin Deprem: İzlanda'yı Ayağa Kaldıran Volkan - Erdoğan'dan Teşekkür Konuşması: '2023, Cumhur İttifakı'nın Yeni Bir Zafer Yılı Olacaktır'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER