Fransa'da elektrik kesintileri sıklaşacak

Fransız enerji sağlayıcısı EDF, aktif nükleer santral varlığının normalden daha az bulunmasını gerekçe göstererek bu kış ülkede birkaç günlük elektrik kesintilerinin yaşanabileceğini bildirdi. Bloomberg'de yer alan habere göre, nükleer santrallerde devam eden bakım ve.

Fransa'da elektrik kesintileri sıklaşacak

Fransız enerji sağlayıcısı EDF, aktif nükleer santral varlığının normalden daha az bulunmasını gerekçe göstererek bu kış ülkede birkaç günlük elektrik kesintilerinin yaşanabileceğini bildirdi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, nükleer santrallerde devam eden bakım ve onarım çalışmaları, tüm sistemi altüst edebilir ve "ihracatçı" konumunda olan Fransa'yı "ithalatçı" hale getirebilir. 

Fransız hükümeti bu kapsamda ülkedeki elektrik kesintileri engelleyebilmek için halka enerji tasarrufu çağrısında bulundu.

Olası bir elektrik kesintisi durumunda, tüketimin azaltılması için 3 gün önceden "Ecowatt" kırmızı alarmı başlatılacağı bilgisini verdi.

Fransa, elektriğinin yaklaşık yüzde 70'ini ülkedeki 56 nükleer reaktörden elde ediyordu. EDF, pazartesi günü, bu reaktörlerin yalnızca 31'inin aktif durumda olduğunu duyurmuştu.

Şirket, aralık ve ocak aylarında 40'tan fazla üniteyi faaliyete geçirmeyi hedefliyor. 

Paris'te enerji tasarrufu önlemleri: Mesai bitiminde ışıklar söndürülecek

 

İngiliz basınının tek gündemi enerji tasarrufu!

 

Ukrayna'da bir günlük enerji tasarrufu

 

İtalya'da enerji tasarruf planı: Kaloriferler belirli saatlerde açılabilecek

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER