Fransa'da Vegan Restoran Michelin Yıldızı Aldı

Gastronomi konusunda en dikkat çeken ülkelerden biri olan Fransa'da bir ilk yaşandı...

Fransa'da Vegan Restoran Michelin Yıldızı Aldı

Gastronomi konusunda en dikkat çeken ülkelerden biri olan Fransa'da bir ilk yaşandı... İlk defa ülkede sadece vegan yemekler servis eden bir restoran prestijli Michelin yıldızını almaya hak kazandı.

s-7b79daab6c653b3af32b21a0663908a5d1090c
Gastronomi konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Fransa’nın Ares kentindeki ONA isimli restoran Michelin yıldızı kazandı. Ülkenin güneybatısındaki şehirde açılan lokantada hiçbir hayvan ürünü kullanılmıyor.

'Yeşil Yıldız' ödülü de aynı restorana verildi.

s-a6debf0041fb939f19b606c3b41ed9c382a139
Restoranın kurucusu Claire Vallee, “2016’da açıldığımızda bankalar bize kredi vermemiş, vegan restoranların geleceğinin parlak olmadığını söylemişti. Fakat bugün Michelin’den yetkililer arayıp haberi verince şok oldum” dedi.Michelin’den yetkililer, Vallee’nin restoranının bir Michelin yıldızı aldığını ayrıca geçen yıl uygulamaya başlanan “yeşil yıldız” ödülünü de kazandığını duyurdu. Bu ödül, etik kurallara uyan işletmelere veriliyor. Sağlık Çalışanlarına Getirilen İzin Kısıtlaması Kaldırıldı - Ankara -17 Dereceyi Gördü: Kuğulu Parktaki Kuğular Buz Tuttu - Sağlık Bakanı Koca: "Aşılama Programının Birinci Aşamasının İkinci Adımına Geçiyoruz"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER