Fransa'nın Ardından İngiltere de Türkiye’yi Kırmızı Listeye Aldı

Fransa ve İngiltere Kovid-19 nedeniyle Türkiye'den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdi.

Fransa'nın Ardından İngiltere de Türkiye’yi Kırmızı Listeye Aldı

Fransa ve İngiltere Kovid-19 nedeniyle Türkiye'den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdi. Türkiye, geçtiğimiz günlerde 15 ülkeden gelen turistler için PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştı. Bu ülkeler arasında İngiltere de bulunuyordu.

s-fbb90c93b2b6354b4616ce5b5165f4446e0df7
Fransa'da karantina süresi 10 gün olarak belirlenirken uygulamaya 8 Mayıs Cumartesi gece yarısından itibaren başlanacak.Fransa'nın listeye eklediği yedi ülke şunlar: Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar.

İngiltere'den de karantina kararı

s-af724fb33b90c100c252dc0afc245efae4672c
BBC Türkçe'nin haberine göre İngiltere de Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil ediyor.Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor. Bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterlinlik masrafını da yolcuların kendisinin karşılaması gerekiyor.İngiltere, bu uygulamayı farklı varyantların ülkeye girişini engellemek adına yaptığını söylüyor. Kırmızı listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi'nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesine göre belirleniyor.Bu kriterler arasında, ülkelerin kendi içinde farklı varyantların yayılmasına ilişkin göstergeler, farklı varyantların İngiltere'ye geldiği ülkelerdeki durum ve farklı varyantlara ilişkin takip ile gen dizilimi türündeki verilere erişim gibi etkenler yer alıyor.

Son eklemelerle birlikte listedeki ülke sayısı 40'ı geçti. Listede bulunan diğer ülkeler şöyle

s-649f4cab1e3de201b0c96f83136e4a2010e1c1

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bu 15 Ülkeden Türkiye'ye Giriş Yapanlar PCR Testinden Muaf Olacak - Antalya Sahillerinin Yeni Sahipleri! Kısıtlamadan Muaf Turistler Deniz, Kum ve Güneşin Tadını Çıkardı - Kıbrıs Harekatı'nda Kullanılan Tarihi Gemideki '128' İbaresi Silindi - Kraliçe II. Elizabeth Kendi Bira Markasını Kurdu: 'Yoğun Aromalı, Karakteristik Bir Bira'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER