Fren sesine karşın yapılması gerekenleri sıralandı

Dünyanın önde gelen otomotiv orijinal donanım üreticileri için çözümler sunan Delphi Technologies, orijinal teçhizat kalitesindeki balatalarını satış sonrası sektörüne sunarken, fren sesiyle alakalı problemleri minimuma indirmek için yapılması gerekenlere de uyarı çekti.

Fren sesine karşın yapılması gerekenleri sıralandı

Dünyanın önde gelen otomotiv orijinal donanım üreticileri için çözümler sunan Delphi Technologies, orijinal teçhizat kalitesindeki balatalarını satış sonrası sektörüne sunarken, fren sesiyle alakalı problemleri minimuma indirmek için yapılması gerekenlere de uyarı çekti. Şirket, son kullanıcının servis hizmeti aldıktan sonradan fren sesi sebebiyle servis noktasına geri dönmesinin altında yatan nedenleri açıklarken, servis çalışanlarının fren sorunlarını minimuma indirmeleri için uyarı etmeleri gereken unsurları sıraladı.

Yapılan bilgilendirmeye göre; fren sistemini oluşturan bütün bileşenlerin kesin oranlarda titremesi, insan tarafından duyulmayan seslerin meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Ancak, bu titreşimin yoğunluğu arttığında ses, duyulabilir ülkü gelerek problem oluşturuyor. Frenlerdeki bu ses problemi, kurulum hatalarından kaynaklı olabildiği gibi ileri seviyede korozyon, sıkışmış/yamulmuş sabitleme pinleri, kısmen sıkışmış balatalar, ayakkabı tozu ve leke birikmesi, aşırı çarpıklık ya da fren disklerinin aşınması durumunda da kendini gösteriyor. Bunun yanında frenleme sırasında direksiyon sistemi, şanzıman ve motor kulaklarında meydana gelen hareketlerden kaynaklı sesler de oluşabiliyor.

Titreşim frekansına tarafından fren sesleri
Şirket, titreşim frekansına tarafından bambaşka fren seslerine dikkat çekti. Buna kadar; titreşim olarak ifade edilen sesler, 300 Hz'nin altı düşük frekanslı titreme olarak kabul ediliyor. Sebeplerini ise diskin poyraya montajının sürükleyici yapılmaması, diskte hasar, aşırı disk yüzey kalınlıkları farkı ve çarpıklıklar oluşturabiliyor. Ötme olarak ifade edilen sesler ise orta frekanslı titreşim aralığı olan 300Hz ila 5kHz arasında yaşanıyor. Bu sesler yanlış nal montajı, kaliper pistonunun ya da pinlerin sıkışması, aşırı aşınmış disk ve sürtme yüzeyi çiziklerinden kaynaklanabiliyor. 5kHz'in üstü ise gıcırtı adlandırılıyor ve yüksek frekanslı titreşimler sınıfında yer alarak balatanın disk yüzeyi ile temasında ortaya çıkabiliyor. Ultrasonik sesler ise insan kulağının işitemeyeceği seviye olan 12kHZ'in üstü gibi fazla yüksek frekansta meydana geliyor. Bu sınıflandırmayla birlikte, genel olarak sürtünme yüzeyi yokluğundan kaynaklanan metal metale sürtmesi ya da balatayla disk arasına tanıdık olmayan bir beden girişinden kaynaklı kazıma sesleri de olabiliyor.

Nelere dikkat edilmeli?
Delphi Technologies bu sorunların yaşanmaması namına bütün fren tertibatını konrol etmenin önemini vurguladı. Mesela; bir balatanın çarpık aşınması, fren kaliperinde bir soruna işaret edebilirken, hasarlı bir arka plaka ise kurulum esnasında fazla şiddet uygulandığını gösterebiliyor. Benzer şekilde disk yüzeyinde çarpıklıklar da titreşimlerde belirleyici oluyor. Hem balatalar arasındaki aşınma farkları, hidrolik fren sıvısı kaçakları, pistonlarda hasar ve kaliper pinlerinde sıkışma olup olmadığı da sorunların tespitinde çözüm sağlıyor.

Şirket, fren sesiyle alakalı problemlerin minimuma inmesi için satmak sonrası sektörüne olan tavsiyelerini ise şöyle sıraladı;

"Kaliperlerin bütün korozyon, birikmiş kirler ve ayakkabı tozundan arındırıldığına emin olun.

Kaliper pistonunun görünen kısımlarını pistonları itmeden önce mutlaka temizleyin. Pistonu itmeyi kolaylaştırmak için hava alma nipelini açın. Pistonları itmek için yerinde aparatı kullanın. Asla disk yüzeyine herhangi bazı temas ettirmeyin.

Balatanın kalipere temas ettiği yüzeyleri tamamen temizleyin.

Pistonları, contaları, toz lastiklerini ve kaliperdeki kayan tüm parçaları denetim edin. Paslanmamış, hasarsız ve serbestçe hareket edebilir olduklarından emin olun.

Yüksek fren ısılarından nedeniyle özelliklerini kaybetmiş olacağından, titreme önleyici klipsleri, yayları ve pinleri değiştirin.

Yeni fren balataları takarken disklerin asgari kalınlığın altında olmadığını, çarpık olup olmadıklarını teftiş edin.

defalarca içten balataların takıldığına ve kaliper içinde içten konumlandırıldığına belirlenmiş olun. Disklerle kesintisiz teması durdurmak için balatalar braketlere serbestçe oturmalıdır.

Fren hortumlarını asla sıkıştırmayın. Hortumlara yapı bütünlüğünü ve gücünü karşılayan çoğu örgül katman mevcuttur. Sıkıştırılmaları halinde hortumlar hasar görebilir ya da ezilebilir. Bu da frenlerde kilitlenme veya hidrolik sızdırma gibi sorunlara yol açabilir.

Katiyen mineral yağ temelli olarak gresleri kauçuk contalı parçalarda kullanmayın. Bu contaların şişmesine sebep olur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER