Geçtiğimiz Hafta Tahliye Edilmişti: Ahmet Altan Hakkında Yakalama Kararı

FETÖ’nün medya yapılanması davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tah.

Geçtiğimiz Hafta Tahliye Edilmişti: Ahmet Altan Hakkında Yakalama Kararı

FETÖ’nün medya yapılanması davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

s-de83aec90fceaac9ede42dac5c53d559f6ae07
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararının kaldırılmasına ilişkin itirazını değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırdı.

10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

s-9f7294e73aac73d8e71d206875bda333403181
Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatına hükmetmişti. Mahkeme heyeti, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti. Karar ardından Ilıcak ve Altan cezaevinden çıkmıştı.

4 Kasım'da verilen tahliye kararına Başsavcılık itiraz etmişti.

FETÖ'nün Medya Yapılanmasına Yönelik Davada Karar: Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak’a Tahliye, Mehmet Altan’a Beraat - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 yıl 6 ay 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan ceza alan Ahmet Altan'ın tahliyesine yönelik mahkeme kararına 6 Kasım günü itiraz etti.Tahliyeye yapılan itiraz İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını kabul ederek Ahmet Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı. Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Altan'ın avukatı karara tepki göstererek hukukun çiğnendiğini aktardı.

s-49ea9fa861ca6e56759a67aa1953ac2244dbd9
T24'ten Elif Akgül'e konuşan Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu şu ifadeleri kullandı: 
"Üç gündür her gün mahkeme kalemine gidiyorum. Karar gözümün önünde yazıldı ama üç yıldır süren dosyaya daha dün atanan mahkeme başkanının talimatıyla bana verilmedi. Bu nedenle karar metnine ne yazıldığını ben görmedim. Kararı Sabah gazetesinden öğrendim. Bununla birlikte bir mahkeme bir dosya hakkında hüküm verdiyse artık o dosyadan el çekmiş demektir. O dosya artık üst mahkemelerin yetki alanındadır. Yani, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi istinaf mahkemesinin yetkisini gasp ediyor. Burada üç yıldır süren, Yargıtay'dan geçmiş ve hüküm kurulmuş bir dosya var. Ama dosyanın içeriğini, aşamalarını bilmeyen bir hakim, tahliye üzerine karar veriyor, tahliye kararını kaldırıyor. Bu hukuku çiğnemektir, betonların altına gömmektir. Bu dönemde ne yazık ki savcılar böyle bir yöntem buldular."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER