Geniş tanımlı işsiz sayısı 8.5 milyon

DİSK-AR tarafından hazırlanan "İşsizlik ve İstihdamın Görünümü" raporuna göre, TÜİK verilerinden hareketle hesaplanan Kayıtlı Tam Zamanlı İstihdam (KATİ) oranı yüzde 33,9 olarak gerçekleşti. 2023 yılının ilk çeyreğinde geniş tanımlı işsiz sayısı 8,5 milyon oldu.

Geniş tanımlı işsiz sayısı 8.5 milyon

DİSK-AR tarafından hazırlanan "İşsizlik ve İstihdamın Görünümü" raporuna göre, TÜİK verilerinden hareketle hesaplanan Kayıtlı Tam Zamanlı İstihdam (KATİ) oranı yüzde 33,9 olarak gerçekleşti.

2023 yılının ilk çeyreğinde geniş tanımlı işsiz sayısı 8,5 milyon oldu. Kadınlarda resmi istihdam oranı yüzde 31,2 iken KATİ oranı yüzde 19,3 ve erkeklerde resmi istihdam oranı yüzde 66 olarak açıklanmışken KATİ oranı yüzde 48,8 olarak hesaplandı. Böylece KATİ oranı resmi istihdam oranından genelde 14,5 puan, kadınlarda 11,9 ve erkeklerde ise 17,2 puan düşük olarak gerçekleşti.

DİSK-AR tarafından yapılan KATİ hesaplamasıyla çalışma çağındaki (15+ yaş) 65,2 milyon kişinin sadece 22,1 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı istihdam (KATİ) kapsamında çalıştığı ortaya çıktı. Çalışma çağındaki 32,9 milyon kadının ise sadece 6,3 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı istidamda (KATİ), çalışma çağındaki 32 milyon erkeğin ise 15,7 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda yer alıyor. Bu durum nispeten nitelikli istihdamın düşüklüğünü ortaya koyuyor.

TÜİK, ilk çeyrek işsizlik verilerini açıkladı

 

İşsizlik Sigortası Fonu 4 milyar TL arttı

 

İşsizlik oranı mart ayında değişmedi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER