GES Taleplerini Bakan Açıkladı: Kulislerde Neler Konuşuluyor?

Cumhuriyet'te Mustafa Balbay köşesinde Ankara'da GES için konuşulanları ve beklentileri yazdı Balbay, Ankara'da seçim beklentilerinin 9 Haziran’a kadar sonbahara dair olduğunu açıklarken, nedenini de o akşam açıklanan Gelir Endeksli Senet (GES) sistemine bağlıyor.

GES Taleplerini Bakan Açıkladı: Kulislerde Neler Konuşuluyor?

Cumhuriyet'te Mustafa Balbay köşesinde Ankara'da GES için konuşulanları ve beklentileri yazdı

Balbay, Ankara'da seçim beklentilerinin 9 Haziran’a kadar sonbahara dair olduğunu açıklarken, nedenini de o akşam açıklanan Gelir Endeksli Senet (GES) sistemine bağlıyor. Yüksek talep beklenen üründe Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Cumhurbaşkanlığı'na şu söylemi ile açıklıyor: 
Efendim GES’le kur korumalı mevduat (KKM) sisteminden daha büyük bir çıkış yakalayacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) gibi köklü kuruluşlarımıza endeksli olacak GES’le dolar 5-6 lira birden düşecek. İklim değişecek. Bize güven artacak. Devamında benzer yöntemlerle sonbahara son derece olumlu bir havada gireceğiz!

"Nebati bunları söylerken elbette yanında değildik. O çevrede haber kaynaklarımız da yok. Ancak bize kadar ulaşan bilgiler bu yönde"

Mustafa Balbay yukarıdaki cümle ile 9 Haziran'da doların 17,21, bugün ise 17,36 seviyesinde olmasını hatırlatarak, seçimin yakın zamanda olmasının mümkün gözükmediğini belirtiyor ve şunları yazıyor: 
Böylesi durumlar için söylenecek söz şu: __Dolar düşmezse Nebati düşer!

Gazeteci Uğur Gürses de dün yapılan ek bütçe görüşmelerinde komisyonda geçen bir diyaloğu paylaştı. Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı 9 Haziran günü akşam saatlerinde bir açıklama ile açıklama yapılacağını açıklamıştı.

Gece saatlerinde de Hazine, BDDK, SPK ve Resmi Gazete'de de TCMB'den 'silsile' halinde açıklamalar yapılmıştı. Hazine'nin açıklamasında yukarıda talep oranları verilen GES bulunuyordu. Bu açıklamanın yapıldığı gece için şöyle bir diyalog tutanaklara geçiyor

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

İlber Ortaylı'dan Nebati Yorumu: 'Onunla Kendi Partisindekiler de Alay Ediyor'

Bakan Nebati GES'e Ne Kadar Talep Geldiğini Açıkladı! Eleştirenlere de Cevap Verdi: 'Ölmüyoruz, Bitmiyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen h...

Bakan Nurettin Nebati’den Memurlara Yüzde 40 Zam Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, TBMM’de devam eden ek bütçe görüşmelerinde me...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER