Gönüllü Olarak Katıldı: Bakan Varank'a Yerli Aşının Faz-1 Klinik Çalışmasında iİk Doz Aşı Yapıldı

ODTÜ-Bilkent çalışması kapsamında gönüllü olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a FAZ-1 klinik çalışmasında VLP aşısının ilk dozu yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Onkoloji Hastanesinde TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında .

Gönüllü Olarak Katıldı: Bakan Varank'a Yerli Aşının Faz-1 Klinik Çalışmasında iİk Doz Aşı Yapıldı

ODTÜ-Bilkent çalışması kapsamında gönüllü olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a FAZ-1 klinik çalışmasında VLP aşısının ilk dozu yapıldı.

s-52b391f5d2a6fcdd0328da829bd930c36f8b22
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Onkoloji Hastanesinde TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının insan denemelerinin FAZ-1 aşamasına gönüllü katılarak aşı oldu.

Bakan Varank aşı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

s-a069cdc44a129ccd0358b11d946d0c805d9991
"Ankara Onkoloji Hastanesi faz-1 klinik araştırmalar merkezindeyiz. Türkiye'de ve dünyada yenilikçi bir teknoloji olan VLP aşısında faz-1 gönüllüsü oldum. Normalde bu çalışmalar 27 Mart'ta 36 gönüllüyle başladı. Biz de Hasan Mandal hocamızla beraber artı iki olarak bu çalışmaya katılmış olduk. Ocak 2021 tarihinde biz Kovid-19 Türkiye platformu olarak hocalarımızı toplamıştık. Türkiye'de bütün aşı ve ilaç çalışması yapan hocalarımıza Türkiye neler yapabilir diye bir toplantı yapmıştık. O toplantıda bazı hocalarımız Türkiye'de aşı üretme kabiliyetinin olduğunu söylemişti.Şu anda DSÖ listesine göre dünyada VLP aşı adayı 4 tane var. VLP aşısı dünyada inovatif kabul edilen bir aşı türü. Bu aşı adayımız virüsün 4 proteinini de dikkate alarak tasarlanmış bir aşı adayı. Çok inovatif bir aşı adayı olduğuna inanıyoruz.Neticelerinin farklı ve dünyadakilerden etkin olacağını inanıyoruz. FAZ-1 çalışması oldukça önemli. Ben vatandaşlarımıza sesleniyorum. Aşı vaktiniz geldiyse Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı aşıları yaptırın. Bu aşının sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya faydası olsun istiyoruz. Aşı adayımıza çok güveniyoruz. Sene sonuna kadar yeterince gönüllü bulursak aşımızı sunacağız."
İbrahim Kalın, Erkan Oğur Hakkında Konuştu: 'Söylediği Şeylere Şaşırdım, Üzüldüm' - Vaka Sayısı Düşmüyor: 62 Bin 606 Kişinin Korona Testi Pozitif Çıktı - Sadece 30 Kişi Katıldı: Edinburgh Dükü Prens Philip'e Veda
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER