Görevden Uzaklaştırma Kararı Kaldırıldı: Avukatın Etek Boyunu Ölçen Hakim Geri Döndü

Duruşma sırasında Tuğçe Çetin isimli avukatın etek boyu için tutanak düzenleten ve görevden uzaklaştırılan hakim Mehmet Yoylu 5 ay sonra göreve döndü. HSK, ‘soruşturmanın selameti’ için Yoylu’yu eski görev yerine değil, Gebze’ye gönderdi. Hürriyet'ten Damla Güler'i.

Görevden Uzaklaştırma Kararı Kaldırıldı: Avukatın Etek Boyunu Ölçen Hakim Geri Döndü

Duruşma sırasında Tuğçe Çetin isimli avukatın etek boyu için tutanak düzenleten ve görevden uzaklaştırılan hakim Mehmet Yoylu 5 ay sonra göreve döndü. HSK, ‘soruşturmanın selameti’ için Yoylu’yu eski görev yerine değil, Gebze’ye gönderdi.

s-209ea95f1d311e6ebd75478c4f9fb163019cbf
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, sosyal medyada gösterilen tepkilerin ardından açığa alınan Mehmet Yoylu, HSK kararıyla 24 Ekim’de görevine iade edildi.

HSK kararında, 'Soruşturmaya konu eylemlerin göreve devama engel teşkil etmediği anlaşıldığından tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına' denildi.

s-7ed8f7c2f36b5c6a170f804a2257c86c1c5b99
Yoylu’nun soruşturmanın selameti açısından Gebze Hakimi olarak görevlendirilmesine de karar verildi.

Öte yandan Hâkim Mehmet Yoylu’nun 2012’de Balıkesir Adliyesi 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görev yaptığı sırada da bir avukata yumruk attığı iddia edilmişti.

s-3875c2f4ce4249f91317c15a5e256f8f4d109b
Avukat Muzaffer Zeybek’in arkasından, “Yine çişe gidiyor” dediğini iddia eden Yoylu hızla duruşma salonuna geri dönerek avukat Zeybek’e yumruk atmıştı. HSK soruşturmanın selameti açısından Yoylu’yu İstanbul’daki Kartal Adliyesi’ne tayin etmişti.

Ne olmuştu?

Görevden Uzaklaştırıldı: Hakim, Kadın Avukatın Etek Boyuna 'Kısa' Dedi ve Fotoğraflanmasını İstedi - Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde 29 Mayıs’ta görülen bir davada hâkim ile davacı avukatının etek boyuna müdahale etmek istemişti. Avukat Tuğçe Çetin söz alıp ayağa kalktığı sırada, hâkim Mehmet Yoylu etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu söylemişti. Hâkim Yoylu'nun etek hakkındaki görüşlerini almak istediği mahkeme salonundaki iki avukat ise kadın meslektaşlarının yanında yer almıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER