'Görünmez' Denilen Yunan Denizaltılarını TSK'nın İzlediği Ortaya Çıktı

'Görünmez olduğu ve Doğu Akdeniz'deki tüm faaliyetleri tespit edilmeden izlediği' öne sürülen Yunan denizaltılarının Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca anbean takip edildiği ortaya çıktı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Yunanistan’daki bazı haber siteler.

'Görünmez' Denilen Yunan Denizaltılarını TSK'nın İzlediği Ortaya Çıktı

'Görünmez olduğu ve Doğu Akdeniz'deki tüm faaliyetleri tespit edilmeden izlediği' öne sürülen Yunan denizaltılarının Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca anbean takip edildiği ortaya çıktı.

s-d3f2e3d337eae3406a06d4053ec07439e81310
Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Yunanistan’daki bazı haber sitelerinde Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait denizaltıların Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca tespit edilemediğine yönelik propaganda maksatlı iddialar yer aldı.Söz konusu haberlerde, "Type-214 denizaltılarının görünmez nitelikte olduğu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deniz karakol uçakları ve helikopterlerinin bu denizaltıları tespit edemediği" ileri sürüldü.Haberlerde ayrıca görünmez olduğu belirtilen Yunan denizaltılarının Doğu Akdeniz'deki tüm faaliyetleri tespit edilmeksizin izlediği iddiasına da yer verildi. s-41590221cb916a048451b7e9d4cf707e6ff756
Anadolu Ajansı'na konuşan Türk güvenlik kaynakları ise söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.Denizaltıların, Türk Deniz Kuvvetleri'nin yüzer ve uçar unsurlarınca Doğu Akdeniz’de kesintisiz takip edildiğini vurgulayan kaynaklar, yapılan haberlerin gerçeklik payının bulunmadığını belirtti.

Denizaltıların Doğu Akdeniz'de çekilen görüntüleri de paylaşıldı.

Denizaltıların Doğu Akdeniz'de çekilen görüntüleri de paylaşıldı. Denizaltıların Doğu Akdeniz'de çekilen görüntüleri de paylaşıldı. 5f887d3f01b359b91220b805.jpg
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı unsurlar tarafından takip edilen söz konusu denizaltılar periskopları açık şekilde görüntülere yansıdı. Denizaltılara ait hem gece hem de gündüz görüntü kayıtlarının bulunduğu belirtildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER