Görünüşü elmaya benzeyen zehirli bitki iki kardeşin sonu oldu

Kolomibya'nın Rio de Oro şehrinde 5 yaşındaki Amira Jhasley Chaya ve üç yaşındaki erkek kardeşi Mathias Gonzalez Chaya, ziyarete gittkleri rahibe büyükannelerinin bahçesindeki ağaçlardan zehirli olan thevetia bitkisini elma olduğunu düşünüp yediler.

Görünüşü elmaya benzeyen zehirli bitki iki kardeşin sonu oldu

Kolomibya'nın Rio de Oro şehrinde 5 yaşındaki Amira Jhasley Chaya ve üç yaşındaki erkek kardeşi Mathias Gonzalez Chaya, ziyarete gittkleri rahibe büyükannelerinin bahçesindeki ağaçlardan zehirli olan thevetia bitkisini elma olduğunu düşünüp yediler. Bir kaç saat sonra fenalaşan iki kardeş hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı.

Aslen Venezuella'lı olan çocukların babaları, Venezuellalı oldukları için sigortalarının Kolombiya'da geçmediğini söyleyen hastane yetkililerinin kız çocuğunu etmek yerine sadece serum taktıklarını, fenalaştıktan sonra çocuğun yoğun bakıma aldıklarını söyleyip çocuklarının ölümünden hastane yetkililerini sorumlu tuttu.

Görünüşü elmaya benzeyen zehirli bitki iki kardeşin sonu oldu

Ailenin Kolombiya'da bulunan Venezuella konsolosluğu yetkilileri ile görüşmesinden sonra erkek çocğunun daha büyük bir hastaneye sev edilmesine karar verildi fakat yolda kalbi durunca hayatını kaybetti.

olaydan sonra polis, köyde bulunan tüm ailelere bahçelerindeki zehirli bitkileri kaldırmalarını aksi takdirde para cezası alacaklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER