Gözaltına Alınan Emekli Amiral Atilla Kezek: 'FETÖ ile İlgisi Olan Bir Adam Bulsunlar, Asarım Kendimi'

Montro Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili hazırlanan bildiri nedeniyle gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek, bildiriyle ilgili olarak "Montrö ile ilgili sözler olunca hassasiyetlerimizi ifade etmek istedik, FETÖ ile ilgisi olan bir adam bulsunlar, asarım kendim.

Gözaltına Alınan Emekli Amiral Atilla Kezek: 'FETÖ ile İlgisi Olan Bir Adam Bulsunlar, Asarım Kendimi'

Montro Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili hazırlanan bildiri nedeniyle gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek, bildiriyle ilgili olarak "Montrö ile ilgili sözler olunca hassasiyetlerimizi ifade etmek istedik, FETÖ ile ilgisi olan bir adam bulsunlar, asarım kendimi" açıklamasında bulundu.

s-384a3da5908f114b78354ab312a017d25c72cc
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek , “Amirallerin WhatsApp grubunda değilim. Gönderdiler, 'Katılırım' dedim. Bir amiralin sarıkla görüntülerinin çıkması rahatsızlık yarattı. Montrö ile ilgili sözler olunca hassasiyetlerimizi ifade etmek istedik” ifadelerini kullandı. Darbe çağrışımı suçlamalarına ilişkin de konuşan Kezek, "Öyle bir şey olabilir mi, ne darbesi. Bunun karşısında ilk biz dururuz, asla. Bu ülke darbelerden çok çekti" dedi.

“Zamanlama yanlış. Milletin eline malzeme vermek oldu"

s-23be88f0e4ffc55da9cd12fee9124290b32b0d
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Kezek, “Montrö, Karadeniz'de gemi sayısını, savaş gemilerinin süresini belirten anlaşmadır. Kanal İstanbul'dan dolayı Montrö ortadan kalkmaz ama bunu gündeme getirebilir. Romanya ve Bulgaristan, ABD'nin üssü haline geldi. Aklına insanın şu geliyor. 'Bu amirallere haddini bildirin' mi dedi, Amerika?” diyen Kezek, açıklamanın zamanlamasına ilişkin olarak, “Zamanlama yanlış. Milletin eline malzeme vermek oldu" değerlendirmesinde bulundu.FETÖ iddialarına da yanıt veren Kezek, “Yüzde 90'ı FETÖ'nün hedefindeki adamlar. FETÖ ile ilgisi olan bir adam bulsunlar, asarım kendimi” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER