Gözler Yarınki Kabinede: 'Berat Albayrak Dönecek' İddiaları Güçleniyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a muhalefetin ve kamuoyunun sürdürülen tepkisine karşılık kabinede yer vereceği ileri sürüldü. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, .

Gözler Yarınki Kabinede: 'Berat Albayrak Dönecek' İddiaları Güçleniyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a muhalefetin ve kamuoyunun sürdürülen tepkisine karşılık kabinede yer vereceği ileri sürüldü.

s-c39fab6784fc710d392f4ba67adae4c8375765
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhalefetin “Damat nerede?” söylemlerini “boşa düşürmek” amacıyla eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak yeniden kabineye alacağı konuşuluyor.Erdoğan’ın olası kabine değişikliğini de pazartesi günkü son kabine toplantısının ardından gerçekleştireceği ileri sürülüyor.

Mehmet Muş'a bakanlık iddiası

s-1969cfdf985112751174183360486c7dcbf668
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurultayda, grup başkanvekili Mehmet Muş’u “sahadan çekmişti”Kulislerde, “Berat Albayrak’ın da yakın arkadaşı olduğu, hatta Albayrak’la olan yakınlığı sonrasında grup başkanvekilliği görevine getirildiği ifade edilen Mehmet Muş’un da olası kabine değişikliğinde bakan olabileceği” ifade ediliyor. Bununla birlikte Albayrak’ın da kabinede görevlendirileceğine, böylece Erdoğan’ın parti içinde “Albayrak ve ekibinin güçlenmesine yönelik hamlede bulunacağına” işaret ediliyor.

Kabine yarın toplanacak

s-3f5a12f73b92ec5d2a74f8b4107bfc885c89d6
Albayrak’ın neden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı görevine getirileceğine ilişkin de partide şu yorumlarda bulunuluyor: “Cumhurbaşkanı, muhalefetin Hazine rezervlerine ilişkin söylemlerine sert yanıt vermiş ve özellikle grup toplantılarında Albayrak’ın Türkiye’nin enerji atılımlarında gerçekleştirdiği stratejilere atıfta bulunmuştu. Özellikle Karadeniz’deki doğalgaz rezervlerinin keşfini ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarında Berat Bey’in aktif rolünü vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Albayrak’ı yeniden kabineye almak istiyor. Ayrıca muhalefetin sürekli Erdoğan’a ve ailesine yönelik söylemlerine de bir karşılık vermek istiyor. Albayrak’ın kabineye yeniden dönmesi, AKP içindeki dengeleri de değiştirir. AKP içinde Albayrak ve ekibi güçlenir. Albayrak eğer Enerji Bakanlığı’nda görev almazsa, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olabilir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kokain Değil Pudra Şekeriymiş: Kürşat Ayvatoğlu Serbest Bırakıldı - Myanmar'da Darbe Karşıtı Eylemlerin En Kanlı Günü: En Az 91 Protestocu Öldürüldü - Doğum Günü Kutlamasında Başından Vurulan Savcı Hayatını Kaybetti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER