Güç Hep Seninle Olsun! Darth Vader'ı Canlandıran Aktör David Prowse Aramızdan Ayrıldı

Dünya sinema tarihinin en önemli karakterlerinden biri olan Darth Vader'i canlandıran aktör David Prowse, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hollywood'un en meşhur film serisi Yıldız Savaşları'nın 'gücün karanlık tarafını' yansıtan karakteri Darth Vader'in maskeli ve kostüm.

Güç Hep Seninle Olsun! Darth Vader'ı Canlandıran Aktör David Prowse Aramızdan Ayrıldı

Dünya sinema tarihinin en önemli karakterlerinden biri olan Darth Vader'i canlandıran aktör David Prowse, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

s-8f4baad5eea6d9485032218cb03c1501c273c7
Hollywood'un en meşhur film serisi Yıldız Savaşları'nın 'gücün karanlık tarafını' yansıtan karakteri Darth Vader'in maskeli ve kostümlü halini oynayan İngiliz aktör David Prowse'un kısa süren bir hastalığın ardından öldüğü belirtildi.

"Güç hep onunla olsun!"

s-8d50a7555ab1df36ea7f4f51699fdde82ad76b
Yıldız Savaşları'nın kült sözü "Güç seninle olsun"a atıf yapan menajeri Thomas Bowington, Prowse'un 85 yaşında ölümünü teyit eden açıklamasında şöyle dedi:
"Güç hep onunla olsun! Pek çok canavarı oynamasıyla meşhur olmasına rağmen benim için ve kendisini tanıyan ve birlikte çalışan herkes için o bizim yaşamımızda bir kahramandı."

ABD'li aktör James Earl Jones'un seslendirdiği ve bunun için 2012'de onursal Oscar aldığı Darth Vader'in maskesinin gerisindeki yüz, siyah kostümünün altındaki vücut olan 1.98 santim boyundaki David Prowse, oyunculuğunun yanı sıra vücut geliştirmeci ve halterciydi.

s-1913b67acc377853f964db3f3a92e98df32ff0

Yıldız Savaşları'nın ve seride karanlık tarafa geçen Anakin Skywalker'ın Sith alemindeki kişiliği Darth Vader'in hayranları, aktörün ölüm haberi üzerine Twitter'da üzüntülerini paylaştı.

Luke Skywalker'ı canlandıran aktör Mark Hamill, Twitter hesabından Prowse'ın ölümünün ardından duyduğu üzüntüyü belirterek "Çok nazik bir insandı ve Darth Vader'dan çok daha fazlasıydı…Hayranlarını, hayranlarının onu sevdiği kadar sevdi" ifadelerini paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER