Gülistan Doku'nun Oturma Eylemine Başlayan Anne ve Ablası Gözaltına Alındı

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun annesi ve ablası Tunceli'de oturma eylemi başlattı.  Anne Bedriye Doku "Ben kızımı devlete emanet ettim.

Gülistan Doku'nun Oturma Eylemine Başlayan Anne ve Ablası Gözaltına Alındı

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun annesi ve ablası Tunceli'de oturma eylemi başlattı.  Anne Bedriye Doku "Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan" diye sordu.

Polisler oturma eylemi düzenleyen anne ve ablayı gözaltına aldı. 

s-ef1173074c38c70ab253d08c354a279abb5cf3
Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmalarının sona ermesinin ardından, annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku, Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı.

Eyleme ait görüntüler Gülistan Doku davası için oluşturulan Twitter hesabından paylaşıldı

Cumhuriyet'in aktardığına göre, anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” diyerek feryat etti.

Gözaltına alındılar...

Gözaltına alındılar...Gözaltına alındılar... 5f562aa7034ecc2323de9137.jpg
Ailenin pankart asmasına izin vermeyen polisler, pandemisini gerekçe göstererek Anne Bedriye ve Abla Aygül Doku'yu gözaltına aldı.

Ne olmuştu?

Tunceli Valiliği'nden Gülistan Doku Açıklaması: 'Çalışmalardan Maalesef Bir Sonuç Alınamamıştır' Tunceli Valiliği 5 Ocak'ta kayıp olan Gülistan Doku için açıklama yapmış "Her gün bulma umuduyla 226 gündür sürdürdüğümüz çalışmalardan maalesef bir sonuç alınamamıştır" ifadesine yer vermişti.

Gülistan Doku'nun ailesi için Twitter'da destek mesajları paylaşıldı: #HepimizGülistanınAilesiyiz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER