Gündemdeki 'Işıklar Yanıyor' Polemiğine Ahmet Necdet Sezer de Dahil Oldu: 'Ankara'nın Başkent Oluşunun Yıl Dönümüydü'

İçişleri Bakanlığı ve AYM Üyesi Engin Yıldırım arasında geçen "ışık" polemiğine ilişkin değerlendirmede bulunan Ahmet Necdet Sezer, "13 Ekim Ankara'nın başkent oluşunun 97.

Gündemdeki 'Işıklar Yanıyor' Polemiğine Ahmet Necdet Sezer de Dahil Oldu: 'Ankara'nın Başkent Oluşunun Yıl Dönümüydü'

İçişleri Bakanlığı ve AYM Üyesi Engin Yıldırım arasında geçen "ışık" polemiğine ilişkin değerlendirmede bulunan Ahmet Necdet Sezer, "13 Ekim Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılıydı, bu yüzden Ankara'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ışıkları açıktı" dedi.

s-f98b0d2c7c34d2e0c2cafb65d6bf250db84eec
Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaşması büyük tartışma yarattı. Konuyla ilgili iktidar ve muhalefet kanadı, yapılan paylaşımın yanlış olduğunu vurgularken sürpriz bir değerlendirmede 10. Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Ahmet Necdet Sezer'den geldi.

'Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ışıkları açıktı...'

s-958c8fe93f32e08f30645a3605bb7b1fee51a1
İçişleri Bakanlığı ve AYM Üyesi Engin Yıldırım arasında geçen "ışık" polemiğine ilişkin konuşan Sezer, 13 Ekim tarihinin Ankara'nın başkent oluşunun 97. yılı olduğunu belirterek "Bu yüzden Ankara'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ışıkları açıktı" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

'Işıklar Yanıyor' Gerginliği Büyüyor: İçişleri Bakan Yardımcıları, AYM Üyesi Yıldırım'ı İstifaya Davet Etti Anayasa Mahkemesi Üyesi olan Engin Yıldırım dün yaptığı paylaşımda AYM binasını paylaşıp "Işıklar yanıyor" yazmıştı. Bu paylaşımda darbe iması yapıldığı iddia edilmişti. Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yanlış anlaşıldığını söyleyip özür dilemişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER