Güney Afrika’da Kovid-19’u Tedavi Ettiği İddia Edilen 'Mucize' Bir İlaca El Konuldu

Güney Afrika'da polis tarafından yapılan açıklamada, ülkenin uluslararası havaalanındaki gümrük yetkililerinin, Kovid-19’a karşı "mucize" bir ilaç olduğu iddia edilen yüz binlerce ilaca el koyduğu bildirildi. Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Güney Afrika polisi açı.

Güney Afrika’da Kovid-19’u Tedavi Ettiği İddia Edilen 'Mucize' Bir İlaca El Konuldu

Güney Afrika'da polis tarafından yapılan açıklamada, ülkenin uluslararası havaalanındaki gümrük yetkililerinin, Kovid-19’a karşı "mucize" bir ilaç olduğu iddia edilen yüz binlerce ilaca el koyduğu bildirildi.

s-340231b0ab9839cae393bbdd77fe2e548369bd
Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Güney Afrika polisi açıklamasında, Johannesburg OR Tambo Uluslararası Havaalanı’nda son iki hafta içinde 6 milyon rand (yaklaşık 400 bin dolar) değerinde "ivermektin” olduğundan şüphelenilen ilaçlara el konulduğunu duyurdu.Açıklamada, şüpheli 6 ilaç kaçakçısının gözaltına alındığı ve ruhsatsız ilaç ithal etmek ve kayıt dışı ilaç taşımakla suçlandığı belirtilerek, “İlaçların satış amacıyla ithal edildiği ve Kovid-19 tedavisinde kullanılacağı düşünülüyor" ifadelerine yer verildi.

İvermektin, bir anti-parazit ilacı olarak biliniyor.

s-bfdbfb9f3a9eaa3149deb1e157c27d71310a62
Bazılarının Kovid-19’a karşı potansiyel bir ilaç olduğunu iddia etmesi ilaca yönelik artan talebe yol açtı. Ancak araştırmalar ilacın Kovid-19’u tedavi eden bir ilaç olarak nitelemek için yeterli kanıt olmadığını vurguluyor.Güney Afrika Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu bu hafta gözetim altında olmak koşuluyla ivermektin kullanımını onayladı. Ayrıca Kurum, yerel olarak üretilmediğinden Aralık ayında ithalatını önlemek için yayınlanan bir kararı da iptal etti.İvermektin ithalatına getirilen yasak, bu konuda daha fazla araştırma yapmaya çalışan doktorların öfkesine neden olurken, aynı zamanda ilaç kaçakçılığının artmasına neden oldu.

İlaç esas olarak hayvanlarda ve insanlarda bit gibi parazitleri öldürmek için kullanılıyor.

s-670baa0484dce02a615095a2e65762ec380dbb
1990'lardan beri Sahra Altı Afrika'da ‘nehir körlüğü (onkoserkiyazis)’ hastalığını tedavi etmek için geniş çapta dağıtıldı.İlaç normalde Güney Afrika'da veteriner kullanımı için kayıtlı ancak insanlar tarafından kullanımı yasaklanmış değil. Manisa'da Başlarından Vurulan Dört Gencin Cansız Bedeni Tarlada Bulundu... - Koronavirüs Türkiye: Toplam Enfekte Sayısı 2,5 Milyona Dayandı - İki Çocuk Babası Müzisyenin Geçim Sıkıntısı Nedeniyle İntihar Ettiği İddia Edildi...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER