Güney Kore ve ABD'den son yılların en büyük tatbikatı

Güney Kore, nükleer tehditlerini artıran Kuzey Kore karşısında ABD ile son yıllardaki en büyük ortak askeri eğitim tatbikatına gelecek hafta başlayacak.

Güney Kore ve ABD'den son yılların en büyük tatbikatı


Güney Kore, nükleer tehditlerini artıran Kuzey Kore karşısında ABD ile son yıllardaki en büyük ortak askeri eğitim tatbikatına gelecek hafta başlayacak. Tatbikatta, savaş uçakları, deniz zırhlıları, tankların yanı sıra binlerce asker olacak.

İlk 4 gününde sivil savunma eğitiminin verileceği tatbikatta, ortak saldırı ve cepheye ikmal eğitimleri yapılacak.

Yeni nesil savaş teknolojileri denenecek

İnsansız hava araçları ve yeni nesil savaş teknolojilerinin kullanımı da eğitim başlıkları arasında yer alırken, liman, havaalanları ve sanayi bölgelerine yönelik saldırılarda asker sivil destekli savunma eğitimleri de verilecek.

Kuzey Kore'den tepki bekleniyor

ABD Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japon donanmalarının 8-14 Ağustos'ta Hawaii kıyılarında füze uyarı, balistik füze arama ve izleme tatbikatlarına katıldığını, bunun üç taraflı iş birliğini ilerletmeyi amaçladığını bildirdi.

Güney Kore ve ABD, "Ulchi Özgürlük Kalkanı" tatbikatını savunma talimi olarak nitelendirse de Kuzey Kore'nin müttefik güçlerce yapılan her tatbikatı "işgal provası" ve nükleer silahlardan caydırma girişimi olarak değerlendirdiği gerekçesiyle tatbikata tepki göstereceği belirtiliyor.

Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması amacı

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ve Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong-sup, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un tehditleri sonrası temmuzda, müttefiklerin caydırıcı duruşunu güçlendirme ve 2022'nin ikinci yarısında ortak askeri tatbikatı genişletme konusunda anlaştıklarını açıklamıştı.

Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik diyalog, 2019'da Hanoi'de gerçekleştirilen son görüşmenin ardından durmuştu. Kuzey Kore, bu yıl yeni füze denemeleri yapmaya başlamıştı.

Pyongyang'ın bilinen 7. nükleer denemesinin hazırlıklarını tamamladığı söyleniyor.

Güney Kore'den Kuzey'e: Nükleer programı bırak, ekonomik yardımı al

 

Kim Kovid'i ağır atlattı... Güney Kore'yi suçladı!

 

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye ön şartsız diyalog çağrısı

 

Kuzey Kore: Batı, suçlarının bedelini ağır ödeyecek

 

Güney Kore, ABD ve Japonya'dan Hawaii açıklarında tatbikat

 

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit gibi uyarı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER