Güven Verilerinde Düşüş Yayılıyor: Sanayide de Sinyaller Belirginleşiyor

Haziran ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 3,0 puan azalarak 106,4 oldu. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), Haziran ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 77,6 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafında.

Güven Verilerinde Düşüş Yayılıyor: Sanayide de Sinyaller Belirginleşiyor

Haziran ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 3,0 puan azalarak 106,4 oldu.

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), Haziran ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 77,6 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından düzenlenen anket sonuçlarına göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak yüzde 77,5 seviyesinde gerçekleşti.

Güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde düşerken inşaat sektöründe yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre %6,2 oranında azaldı.

Tüketici güven endeksinin tarihi düşük seviyesine indiği görülürken, gelecek döneme dair tüm beklentilerde kötüleşme görülmesi dikkat çekti.

Haziran ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 4,9 puan düşüş kaydederek 168,0 oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER