'Güvenlik Şube Müdürü Vekili, Boğaziçi’nde Sert Müdahale İçin Para Dağıttı' İddiası

Görevden alınan eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun atadığı ve öğrenci ile akademisyenlerin ‘sertlik yanlısı’ olarak nitelediği Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü vekilli Alparslan Çepni’nin, güvenlik görevlilerine daha sert müdahalede bulunmaları içi.

'Güvenlik Şube Müdürü Vekili, Boğaziçi’nde Sert Müdahale İçin Para Dağıttı' İddiası

Görevden alınan eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun atadığı ve öğrenci ile akademisyenlerin ‘sertlik yanlısı’ olarak nitelediği Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü vekilli Alparslan Çepni’nin, güvenlik görevlilerine daha sert müdahalede bulunmaları için para dağıttığı iddia edildi. 

s-822de02655258037c6358b5c01cae6c0ffafa2
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Melih Bulu, 6,5 ay sonra yine Erdoğan’ın kararıyla görevden alındı.Melih Bulu, atandıktan sonra öğrenci ve akademisyenlerin ‘sertlik yanlısı’ olarak nitelediği Alparslan Çepni’yi, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekilliği'ne atadı.Cumhuriyet'ten Bilal Çepni'nin haberine göre, geçmişinde MHP’ye yakın Türk Eğitim-Sen’de de yöneticilik yapan Çepni’nin öğrencilerin protestolarında daha sert karşılık vermesi için emrinde çalışan güvenlik görevlilerine para dağıttığı öne sürüldü. Çepni’nin öğrencilere sert müdahalede bulunan güvenlik görevlilerine, “yerine göre” kişi başı 200, 500 ve bin TL’ye yakın para dağıttığı iddia edildi. Okulda görevli bazı isimler de bu iddiayı doğruladı.

Bulu gidince tedirgin oldu

s-5bc25178575b438a3c13c18265b0f811e754e8
Güvenlik görevlilerinin yer aldığı whatsapp grubundaki yazışmada da para dağıtıldığı iddiası desteklendi.Alparslan Çepni’nin yakınında bulunan isimlerden A.K., gruba yazdığı mesajda bir güvenlik görevlisine, ‘attım hesaba’ diyerek ödeme yapıldığını bildirdi. Bu mesajdan sonra gruba Melih Bulu’nun görevden alındığı bilgisi paylaşılınca A.K. söz konusu mesajı sildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER