Habeck: Almanya gaz fiyatını düşürmenin bir yolunu bulacak

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın doğalgaz fiyatını düşürmek için bir yol bulacağını, Putin'in neden olduğu yüksek maliyeti sonsuza kadar sübvanse edemeyeceklerini söyledi. Almanya'da parlamentonun alt kanadı olan Bundestag'da konuşan Habeck, "En önemli şey, Putin.

Habeck: Almanya gaz fiyatını düşürmenin bir yolunu bulacak

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın doğalgaz fiyatını düşürmek için bir yol bulacağını, Putin'in neden olduğu yüksek maliyeti sonsuza kadar sübvanse edemeyeceklerini söyledi.

Almanya'da parlamentonun alt kanadı olan Bundestag'da konuşan Habeck, "En önemli şey, Putin'in yaptığı fiyat manipülasyonunu durdurmak. Yüksek fiyatları uzun süre sübvanse edemeyiz. Bu nedenle şimdi enerji piyasasının dizaynını değiştirmemiz gerekli ve değiştireceğiz" dedi.

Habeck konuşmasında hükümet olarak Alman şirketleri için geniş bir kurtarma tedbirleri şemsiyesi oluşturacaklarını ve küçük işletmeler için yardım programları açıklayacaklarını da söyledi.

Almanya hane halklarının enerji tüketimine belirli bir sınıra kadar sübvansiyon uygulayacak

Allanya Ekonomi Bakanlığı yüksek enerji fiyatları karşısında hane halkları ve KOBİ'lerin desteklenmesi için yeni bir plan hazırladı.

Uluslararası basına yansıyan bilgilere göre Almanya Ekonomi Bakanlığı, hane halklarının temel bir kullanım miktarına kadar enerji faturalarına sübvansiyon sağlamayı planlıyor. Bunun yarı sıra KOBİ'ler için de belirli bir miktar ucuz enerji ayrılacak.

Plana göre elektrik dağıtım şirketleri belirli bir sınıra kadar elektriğe kWh başına iskonto uygulamak zorunda tutulacaklar. Benzer bir durum KOBİ'ler için de geçerli olacak

Almanya için resesyon beklentileri büyüyor

 

Almanya'da sanayi üretimi, enerji fiyatlarının etkisiyle geriledi

 

Almanya'da fabrika siparişleri gerilemeye devam ediyor

 


 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER