Hadi Özışık'tan Veyis Ateş'e 'Mesleği Bırak' Çağrısı!

Suç örgütü lideri Sedat Peker’le samimi sohbetleri ortaya çıkan Hadi Özışık, tehdit ve şantaj iddiasıyla gündemde olan Veyis Ateş'e çağrı yaptı: "Söyleyecek sözün yoksa meslektaşlarından özür dile ve mesleğe veda et." İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı.

Hadi Özışık'tan Veyis Ateş'e 'Mesleği Bırak' Çağrısı!

Suç örgütü lideri Sedat Peker’le samimi sohbetleri ortaya çıkan Hadi Özışık, tehdit ve şantaj iddiasıyla gündemde olan Veyis Ateş'e çağrı yaptı: "Söyleyecek sözün yoksa meslektaşlarından özür dile ve mesleğe veda et."

s-d23d2d36f7cab0aa71ae1b4540c1824bc23aed
İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, ''Perde Arkası'' programında, suç örgütü lideri Sedat Peker ile kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş'e yönelik iddialarını değerlendirdi.Özışık, Veyis Ateş'i hakkındaki iddiaların gündeme gelmesinin ardından defalarca aradığını ancak Ateş'in konuşmadığını söyledi. Özışık, şöyle devam etti:
"Habertürk yönetiminin talebine rağmen suskun kalmayı tercih etti. Saygı duydum, peki dedim, sen bilirsin dedim. Ama hala aynı görüşteyim. Yoksa bir açığı kaydı kuydu olmadığına inanıyorsa Veyis’in çıkıp konuşması gerekiyor. Veyis konuşmadığı sürece hem kendine hem de çalıştığı kuruma yani Habertük’e zarar verecektir. Zaten Fatih Altaylı’nın son yazısından sonra bana göre konuşması şart oldu. Orta yerde bir ses kaydından bahsediliyor. Bir şantajdan bahsediliyor. 10 milyon euro iddiaları karşısında susmak çözüm değil. Veyis’in çıkıp konuşması lazım."

"Ne olmuşsa dosdoğru anlat"

"Ne olmuşsa dosdoğru anlat""Ne olmuşsa dosdoğru anlat" "Yapmazsa bu iddiaları çürütmezse suskun kalmaya devam ederse bu işin altından kalkamaz. Dahası ve en önemlisi eğer Veyis Ateş susmaya devam ederse maalesef Türkiye’de bir daha gazetecilik yapamaz"  diyen Özışık, "Zaten Veyis bu açıklamayı yapmazsa bugün olmazsa yarın ya Sezgin Baran Korkmaz o açıklamayı yapacak. Ya da elimde kaydın var diyen Sedat Peker o ses kaydı ya da neyse o kaydını yayınlayacak. O yüzden Veyis’e sesleniyorum. Çık konuş kardeşim. Ne olmuşsa dosdoğru anlat. Ha benim söyleyecek sözüm yok diyorsan o zaman yapacağın başka bir şey var. Onu da zaten sen biliyorsun. Meslektaşlarından özür dilemek ve bu mesleğe veda etmek" ifadelerini kullandı.

Soylu'ya çağrı

s-0bcd6c99940f8defb64fbf55955fac0fc578c5
Özışık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi ve kardeşi Süleyman Özışık için hiç vakit kaybetmeden suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, bu konu ile ilgili de suç duyurusunda bulunulmasını gerektiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

s-4bddbc8f695418848d2b03b7bcceb4e2f0094c
Gazeteci Hadi Özışık'ın adı organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında "arabulucu" olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti. Özışık'ın bu iddiayı kesin bir dille yalanlamasının ardından Sedat Peker, Özışık ile yaptığı görüntülü görüşmenin kaydını paylaşmıştı. Videoda Peker ile Özışık'ın samimi sohbeti dikkat çekmiş, Özışık'ın İçişleri Bakanı Soylu ile görüşenin kardeşi Süleyman Özışık olduğunu söylediği görülmüştü.İçişleri Bakanı Soylu, "arabuluculuk" iddialarını yalanlamış ve Özışık kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.Peker'in görüşme kaydını yayınlamasının ardından TV100 Hadi Özışık'ın programına son verirken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de üyelikten çıkarmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER