Hakkında Hapis İstemiyle Dava Açılan Ezgi Mola, Musa Orhan'ın 'Özür Dile' Teklifini Reddetti

Hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Ezgi Mola, cinsel saldırı sanığı Musa Orhan'ın 'özür dile' teklifini reddetti. Oyuncu Ezgi Mola'nın cinsel saldırı suçundan yargılanan Musa Orhan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekç.

Hakkında Hapis İstemiyle Dava Açılan Ezgi Mola, Musa Orhan'ın 'Özür Dile' Teklifini Reddetti

Hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Ezgi Mola, cinsel saldırı sanığı Musa Orhan'ın 'özür dile' teklifini reddetti.

s-1ec83fb9b5ff474f5eb32d27199c0138f28e2a
Oyuncu Ezgi Mola'nın cinsel saldırı suçundan yargılanan Musa Orhan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması nedeniyle savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşmayacakları soruldu.Orhan’ın avukatı, "Mola özür mesajı yayınlasın" dedi. Ancak Mola reddetti. Taraflar uzlaşmayınca savcılık, Mola hakkında ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

'Kadına şiddet olaylarına tepkimi her duyarlı insan gibi verdim'

s-202e7616fdfc186ed2c3daa533b527b9cea330
Bu arada Mola'nın, konuyla ilgili olarak 19 Mart 2021'de talimatla verdiği ifadesine de ulaşıldı. Buna göre Mola, ifadesinde özetle şunları söyledi:"Kadına şiddetin, ölümleri, istismarların üst üste gerçekleştiği o dönemde tam da Twitter gündeminin en üst sıralarında yer alan (Twitter tabiri ile trend topic olan) ' Musa Orhan tutuklansın ' etiketiyle tüm kadına şiddet olaylarına genel tepkimi her duyarlı insan gibi verdim. Ben şikâyetçiyi ne tanırım ne da şahsına bir kastım olabilir. Göz önünde olan biri olduğum için duyarlılığımı gösterme düşüncesiyle genel fikrimi ve tepkimi ortaya koydum."

Ne olmuştu?

Ezgi Mola'nın Uzman Çavuş Musa Orhan'a Hakaret Ettiği Gerekçesiyle 2 Yıl 4 Aya Kadar Hapsi İsteniyor! - Ezgi Mola'ya Destek Mesajları Atan 16 Ünlü Hakkında Suç Duyurusu! - Musa Orhan'a Hakaret Ettiği Gerekçesiyle Hapsi İstenen Ezgi Mola'ya Hazal Kaya ve Birçok Ünlüden Destek Geldi!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER