Hande Fırat: 'HDP'ye Kapatma Davasının İktidarın Talimatı Gibi Algılanması Çok Yanlış'

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında HDP'ye açılan kapatma davasında 'iktidarın herhangi bir müdahalesinin olmadığını' söyledi. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin olarak, "HDP'ye kapatma davasının iktidarın talimatı gib.

Hande Fırat: 'HDP'ye Kapatma Davasının İktidarın Talimatı Gibi Algılanması Çok Yanlış'

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında HDP'ye açılan kapatma davasında 'iktidarın herhangi bir müdahalesinin olmadığını' söyledi.

s-c8a8042459841e2b91f8937ec255db815c3576
Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin olarak, "HDP'ye kapatma davasının iktidarın talimatı gibi algılanması çok yanlış, iktidarın hiçbir talimatı yok" görüşünü savundu.

"Toplumun yüzde 70’i HDP’nin kapatılmasından yana"

s-f4d95f5f80f42c8b8daad7c2f4426120d7175b
Fırat, 'HEP’ten bu yana' başlıklı bugünkü yazısında, "AK Parti’ye göre; konu siyasetin değil, yargının kararı. Davanın iktidarın talimatı gibi algılanması çok yanlış. İktidarın hiçbir talimatı yok. 'Siyasetçiler konuştu, yargı harekete geçti' demek doğru değil. Diğer yandan bazı kamuoyu araştırmalarına göre toplumun yüzde 70’i HDP’nin kapatılmasından yana. Siyasetçiler toplumda gördüğü tabloyu dile getirebilirler" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yargıtay Başsavcısı HDP'ye Kapatma Davası Açtı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER