Hande Fırat: 'Michel ile Ursula von der Leyen Arasında Rekabet Var, Bize Fatura Etmeye Çalıştılar'

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, 6 Nisan’da AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’ın, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in de bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi sırasında ayakta kalmasına ilişkin görüşlerini ifade ettiği yazısında "Av.

Hande Fırat: 'Michel ile Ursula von der Leyen Arasında Rekabet Var, Bize Fatura Etmeye Çalıştılar'

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, 6 Nisan’da AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’ın, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in de bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi sırasında ayakta kalmasına ilişkin görüşlerini ifade ettiği yazısında "Avrupa’da bazıları Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a protokol konusunda eleştiri yöneltse de işin aslı öyle değil... Mesele Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki koltuk meselesi değil, mesele Avrupa Birliği içindeki koltuk sorunu" dedi. 

s-4c0b19b01228fbc7c81aeea1d59c8896edd697
Hande Fırat Avrupa Birliği’nin koltuk meselesi başlıklı yazısında "Her resmi heyetten önce Ankara’ya onların ön protokol heyetleri gelir. Konukların nerede duracağı, nerede oturacağı, nerede yemek yiyecekleri, hangi sandalyeye oturacakları, kısacası A’dan Z’ye her şey gösterilir. Eğer karşı taraftan bir itiraz ya da istek gelirse protokol kuralları çerçevesinde bunlar da yerine getirilir. Aynı durum Türkiye Cumhurbaşkanı bir başka ülkeye giderken de geçerlidir" dedi.

"Heyet itiraz etmedi, gösterilen ve anlatılanları onayladılar"

s-a7f59c4f8dd75125535329eedf410475ca9ef4
Fırat, şöyle devam etti: "Avrupalı liderlerden önce de Türkiye’ye onların ön protokol heyeti geldi. Nerede karşılanacakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşürken nerede oturacakları o heyete gösterildi. Heyet itiraz etmedi, gösterilen ve anlatılanları onayladılar. Protokol heyetinin onayından Ursula von der Leyen’in haberi mi yoktu? Üst düzey bir kaynağım, 'Bu tür konularda son sözü Konsey Başkanı Michel’in ekibi söylüyor. Michel ile Ursula von der Leyen arasında da rekabet var. Belli ki kendi aralarındaki rekabeti bize fatura etmeye çalıştılar' dedi."

Ne olmuştu?

AB Komisyon Başkanı Ursula, Erdoğan'ı Ziyareti Sırasında Sandalye Verilmesini Bekledi, Koltuğa Oturdu - Bakan Çavuşoğlu'ndan AB Ziyaretindeki Protokol Tartışmalarına İlişkin Açıklama - Alman Gazetesi Bild Oturma Düzenini Manşetine Taşıdı: 'Erdoğan Yanına Almadı'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER