Harkiv ve Herson’da bir günde 300’den fazla Ukrayna askeri öldü

Rus hava kuvvetleri, füze ve topçu birliklerinin Harkiv’de Ukrayna pozisyonlarına yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılarda bulunduğunu söyleyen Konaşenkov, İzyum ve Kupyansk yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusunun 250’ye yakın askerini kaybettiğini öne sürdü. Konaşenkov, M

Harkiv ve Herson’da bir günde 300’den fazla Ukrayna askeri öldü


Rus hava kuvvetleri, füze ve topçu birliklerinin Harkiv’de Ukrayna pozisyonlarına yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılarda bulunduğunu söyleyen Konaşenkov, İzyum ve Kupyansk yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusunun 250’ye yakın askerini kaybettiğini öne sürdü.

Konaşenkov, Mıkolayiv-Krivorojskiy yönlerinde Herson bölgesinde Belogorka ve Kostromka yerleşim birimi yakınlarında Rus hava kuvvetlerinin Ukrayna askeri birliklerine yönelik yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılar düzenlediğini belirtti.

45 bin ton mühimmatın bulunduğu depo imha edildi

Mıkolayiv bölgesinde Voznesensk yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna ordusuna ait 45 bin ton mühimmatın bulunduğu deponun imha edildiğini kaydeden İgor Konaşenkov, “Son bir gün içerisinde bu operasyonların yapıldığı yönlerdeki çatışmalarda Kiev rejiminin 300’den fazla askeri öldü, bine yakını yaralandı” diye konuştu.

Konaşenkov, Çerkası bölgesinde Rogi yerleşim birimi yakınında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin motorlu piyade rezerv birliklerinin geçici konuşlandığı noktayı vurduklarını, Donetsk bölgesinde Konstantinovka, Artyömovsk (Bahmut), Slavyansk yerleşim birimlerinde ve Zaporijya bölgesinde Olgovskoye yerleşim biriminde komuta merkezlerini yok ettiklerini duyurdu.

Ukrayna’ya ait bugüne dek 293 uçak yok edildi

Zaporijya bölgesinde Poltavka, Dnipro bölgesinde Kalinovskoye ve Donetsk bölgesinde Novomihaylovka yerleşim birimi yakınlarındaki cephanelikleri vurduklarını ifade eden Konaşenkov, Kramatorsk’ta da çok namlulu roketatar sistemi tamir atölyesini yok ettiklerini aktardı.

Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 293 uçak, 153 helikopter, 1938 insansız hava aracı, 374 hava savunma füze sistemi, 4 bin 891 tank ve zırhlı araç, 831 çok namlulu roketatar, 3 bin 379 obüs ve havan topu, 5 bin 499 özel askeri araç imha edildi” dedi.

Rusya, Balakleya ve İzyum şehirlerinden çekiliyor

 

Rusya, Azerbaycan ve İran'dan, Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru anlaşması

 

BM: Rusya, Kırım halkına kötü davranmaya devam ediyor

 

AB ile Rusya arasındaki vize kolaylığı anlaşması tamamen askıya alındı

 

BM toplantısında ABD-Rusya gerilimi

 

Rusya'nın Harkiv saldırılarında 5 kişi öldü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER