Hastanede Rüşvet İddiası! WhatsApp Konuşmaları Müdürü Yaktı

Edirne’nin Meriç ilçesindeki devlet hastanesinde hizmetli memur olarak görev yapan Halil Bozkır’dan WhatsApp mesajıyla 10 bin TL rüşvet, viski ve vişne suyu istediği iddia edilen hastane müdürü Hasan Dedeler görevden alındı. Edirne’nin Meriç ilçesindeki devlet hastanesi rüş.

Hastanede Rüşvet İddiası! WhatsApp Konuşmaları Müdürü Yaktı

Edirne’nin Meriç ilçesindeki devlet hastanesinde hizmetli memur olarak görev yapan Halil Bozkır’dan WhatsApp mesajıyla 10 bin TL rüşvet, viski ve vişne suyu istediği iddia edilen hastane müdürü Hasan Dedeler görevden alındı.

s-2fb0180bdf756098817e3e9703e1611110e2c0
Edirne’nin Meriç ilçesindeki devlet hastanesi rüşvet iddiasıyla çalkalandı. Hizmetli memur Halil Bozkır, mazeretsiz işe gelmediği iddiasıyla hakkında tutulan tutanakların iptali için kendisinden 10 bin TL istendiğini iddia etti.

Görevden alındı

s-e42a3725dffee3e0b414645f1a59152ecaf94d
Hürriyet’ten Salim Uzun'a konuşan Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, “Savcılığa intikal eden bir konunun detayları hakkında bilgi veremem ancak biz söz konusu personeli görevden aldık. İddiaların araştırılmasına yönelik süreç devam ediyor” dedi.

Ne olmuştu?

s-7d1fadd6e1305958f68882ef5c5f4e0727d7f2
Halil Bozkır, hastane müdürü Hasan Dedeler’in WhatsApp mesajıyla kendisinden 10 bin TL rüşvet istediğini iddia ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Edirne Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Şikâyet dilekçesinde; rüşvet talebinin kent merkezine tayin edilmesi için yaptığı başvuru ile başladığını ileri süren Bozkır; Dedeler’den 5 günlük idari izin talep ettiğini, bu izinlerin onaylandığını fakat izinli olduğu günlerde hakkında tutanak tutulduğunu söyledi. Tutanakların iptal edilmesi karşılığında da kendisinden para istendiğini belirten Bozkır, şu iddiaları gündeme taşımıştı:“İdari izinli olduğum halde hakkımda tutanak tutuldu. Aynı gün hastane müdürü bana WhatsApp mesajında ‘Halil tutanak tutturmuş hakkında Armağan Hoca (Başhekim). Sana soruşturma açılacak. Mesajı gördüğün zaman bana hemen dönüş yap’ yazdı. Ben de kendisinden idari izin aldığımı hatırlattım. Bunun üzerine yine mesajla ‘İzin vermiştim ama Armağan Hoca tutturmuş. Benim de haberim yoktu” yazdı. Ben kendisine ‘Armağan Hoca’yı arasam mı’ diye yanıt verdim. O da bana ‘Aramana gerek yok. Hoca ile konuşuyorum şu an senin işini nasıl çözeriz diye’ cevabı verdi.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER