Hazer Amani: 'Cumhurbaşkanlığı Yemeklerinin Harcamalarını Eleştirmek Doğru Değil'

Ünlü şef Hazer Amani, Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği etkinliklerin yemek menüleri için yapılan harcamaları eleştirmenin doğru olmadığını söyledi. Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Amani, “Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerdeki yemek me.

Hazer Amani: 'Cumhurbaşkanlığı Yemeklerinin Harcamalarını Eleştirmek Doğru Değil'

Ünlü şef Hazer Amani, Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği etkinliklerin yemek menüleri için yapılan harcamaları eleştirmenin doğru olmadığını söyledi.

s-73db0154fd6674a23dea9c9b21dac35c2c4707
Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Amani, “Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerdeki yemek menüsü ve mutfak harcamaları zaman zaman sosyal medyada eleştiriliyor” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Yemeklerimizi burada tanıtmayacaksın da nerede tanıtacaksın?"

s-3b1d3eacfee8d472725b98e8eca07f5f6e6414
Bence eleştirilmemeli. Devlet erkanı misafirlerini en iyi şekilde ağırlamalı. Protokol sonuçta. Menüdeki yemeklerle Anadolu'muzun güzel yemeklerini tanıtıyoruz. Burada tanıtmayacaksın da nerede tanıtacaksın? Yabancı misafirlerimiz geldiğinde onlara en güzel şekilde yemeklerimizi sunmak için önemli bir fırsat. Aynı anda hem kuzu eti, hem dana eti, hem tavuk eti, hem balık, hem de sebze yemeklerine menüde yer verilmesi gerekiyor. Birini koyup, diğerini koymazsan olmaz. Anadolu'nun çeşitliliğini gelen misafirlerin görmesi ve tatması, ülkemizin mutfak zenginliğini tanıtmak için çok önemli. Bu yüzden mutfak için yapılan harcamaları eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

"Türkiye'deki sağlık sistemi dünyanın birçok yerinden daha iyi"

s-ac078a45f6692c57ea49c0b46a612e3bb0aa23
Amani'ye Türkiye'nin sağlık sistemiyle ilgili soru da yöneltildi. Ünlü şefin yanıtı şu şekilde oldu:"Dünyanın birçok ülkesine gitmiş biri olarak şunu söylemek isterim ki, Türkiye'deki sağlık sistemi dünyanın birçok yerinden daha iyi. Sistem İngiltere'de rezalet, Amerika'da ise paran yoksa ölürsün. Ülkemizde inanılmaz iyi bir sağlık sistemi var. Doktorlarımız, hemşirelerimiz çok iyi ve yetkin. Bu süreçte mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına minnettarım."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER