HDP İddianamesi: Hayatını Kaybetmiş İsme Siyaset Yasağı Talep Ediliyor!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması istemiyle düzenlediği iddianamede ayrıca 687 kişiye siyaset yasağı talep edildi.

HDP İddianamesi: Hayatını Kaybetmiş İsme Siyaset Yasağı Talep Ediliyor!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması istemiyle düzenlediği iddianamede ayrıca 687 kişiye siyaset yasağı talep edildi. Hakkında beş yıl süreyle siyaset yasağı istenilenlerden biri de Çiğdem Atalay. Ancak Atalay 2018 yılında hayatını kaybetti. 

s-cc4d75686a92ed86708add7c17fe29a7f27fb2
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, “beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına” karar verilmesi istenen 687 kişinin adı da var. Bunlar eski yeni HDP eş genel başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları ve çeşitli düzeylerde parti yöneticileri. Bu 687 kişiden biri ise Naciye Çiğdem Atalay.

3 yıl önce hayatını kaybetti

s-4fccb554b3aecb563ac1aed6cbabb9d28a232e
Medyascope'ta yer alan habere göre,hayatı boyunca tarihsel Türkiye İşçi Partisi üyesi ve yöneticisi olarak Amasya’da siyaset yapan Çiğdem Atalay, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP’den Amasya birinci sıra milletvekili adayıydı. Atalay, kanser nedeni ile 17 Kasım 2018’de hayatını kaybetti. Buna rağmen Çiğdem Atalay’ın adı, “beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamaması” için HDP’nin kapatılması için açılan davanın iddianamesine eklendi.

HDP iddianamesinden detaylar için

HDP'ye Kapatma İddianamesi: Demirtaş ve Yüksekdağ Dahil, Yüzlerce İsme Siyasi Yasak İstemi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER