HDP'li Gergerlioğlu'nu Meclis'ten Zorla Çıkarmaya Çalışan AKP'li Alpay Özalan'a Tepki Yağdı

Bugün TBMM'de okunan kararla HPD Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu2nun milletvekilliği düşürüldü.

HDP'li Gergerlioğlu'nu Meclis'ten Zorla Çıkarmaya Çalışan AKP'li Alpay Özalan'a Tepki Yağdı

Bugün TBMM'de okunan kararla HPD Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu2nun milletvekilliği düşürüldü. Kararı tanımayan Gergerlioğlu, salonda oturmaya devam etti. Bu sırada AKP Meclis İdare Amirleri Alpay Özalan ve Ali Şahin, Gergerlioğlu'nu zorla salondan çıkarmaya çalıştı. Özalan'a sosyal medyadan tepkiler geldi.

s-28bfd14925149d9626c2be9ff60b4d09907ff5
TBMM Başkanlığı’nın, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na paylaştığı bir Tweet nedeniyle terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası kararı TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Kararın okunmasıyla Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü.Gergerlioğlu, kararı tanımadığını belirterek TBMM'den ayrılmayacağını ifade etti. HDP'li vekiller de Meclis Genel Kurulu'nu terk etmeyerek protestoya başladı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliği Düşürüldü -

AKP'li Özalan zorla çıkarmaya başladı

AKP'li Özalan zorla çıkarmaya başladı AKP'li Özalan zorla çıkarmaya başladı 605234aed6d4d6894717b91e.jpg
Bu sırada AKP'li Meclis İdare Amirleri Alpay Özalan ve Ali Şahin, Gergerlioğlu'nu zorla salondan çıkarmaya çalıştı. HDP'li ve diğer milletvekillerinin girmesiyle Özalan'ın girişimi engellendi. Görüntülere sosyal medyadan tepki yağdı.

O tepkilerden bazıları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER