HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin Belediye Başkanları Tutuklandı

Hakkari ve Mardin'de HDP'li belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine yönelik terör soruşturmalarında tutuklama kararları çıktı.

HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin Belediye Başkanları Tutuklandı

Hakkari ve Mardin'de HDP'li belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine yönelik terör soruşturmalarında tutuklama kararları çıktı. Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar ve Belediye Meclis Üyesi İrfan Sarı tutuklandı. Mardin'de ise Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ve belediye meclis üyesi Ferhat Kut tutuklandı.

s-4bc3825e4346b4c0ec1d0f5da6a491e08d6ab4
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP'li Hakkari Belediye Başkanı Cihan Kahraman, Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar ve Yüksekova Belediye Meclis Üyesi İrfan Sarı adliyeye götürüldü.

3 isim de tutuklandı

s-a64c4931ae429dfe5fe8f425dfee68f926123d
Tutuklanan Hakkari Belediye Başkanı Cihan Kahraman Savcılıktaki sorgu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Yaşar, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", Sarı da "silahlı terör örgütüne olmak" suçundan tutuklandı.Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman da "silahlı terör örgütüne olmak" suçundan tutuklandı.

Nusaybin Belediye Başkanına da tutuklama kararı

s-691305960250f42635a76e1bd8c9a22c27ee40
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz, Nusaybin Belediyesi meclis üyeleri Mehmet Emin Alkan ve Ferhat Kut, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Mahkemeye çıkarılan zanlılardan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Nergiz ve belediye meclis üyesi Kut tutuklandı, Mehmet Emin Alkan serbest bırakıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER