HDP'li Meral Danış: 'Kürtler AKP'ye Güvenmedikleri İçin Aşı Olmuyor'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Adana'da yaptığı konuşmasında "Kürt illerinize gidiyoruz, niye aşı olmuyorsunuz diyorum.

HDP'li Meral Danış: 'Kürtler AKP'ye Güvenmedikleri İçin Aşı Olmuyor'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Adana'da yaptığı konuşmasında "Kürt illerinize gidiyoruz, niye aşı olmuyorsunuz diyorum. AK Parti'ye güvenmiyoruz diyorlar" dedi.

s-87a29bf114bbb4e1a5d00d6067dad0ff03988b
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Adana milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana'ya yaptığı ziyarette koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye genelinde vatandaşlara yönelik uygulanan aşılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bitlis gibi illerde yapılan aşılamanın, vatandaşların AK Parti'ye güvenmedikleri için düşük olduğunu belirten Beştaş, şunları söyledi:

s-09306159dc4dbb027baba7e8eda102e2d5850b
"Millet aşı olmuyor ya. Size şaka gibi geliyor dimi? Çünkü devletine güvenmiyor. Kürt illerine gidiyoruz, işte Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Siirt gibi illerde soruyorum 'Niye aşı olmuyorsunuz' diyorum. Diyorlar ki 'Biz AK Parti'ye güvenmiyoruz ki' ya da MHP'ye."

'Çip takacaklar, kısırlaştıracaklar'

s-d6f4432f396421f6e29ec44b4c93c78ba6b754
Meral Danış açıklamasına şöyle devam etti:
"İş buralara kadar vardı. Çünkü ayrımcılık ve ötekileştirme, bugüne kadar yaşanılanlar o kadar korkunç ki, iyi bir şeyi bile kabul etmiyorlar. Çip takacaklar diyorlar, kısırlaştıracaklar diyorlar, o güven duygusu kaybolmuş."
Sosyal Medyada Nefret Söylemi Yükselirken... Kukla Amal'ın İngiltere'ye Sürecek Yolculuğu Gaziantep'te Başladı - Mimarlar Odasının Mücadelesi Sonuçlandı: Anıtkabir'deki Otomatlar Kaldırılıyor - Bodrum’dan Bill Gates Geçti! Akşam Yemeğine 80 Bin Lira Harcadı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER