Her Yıla Bir Keşif: Dünyanın Konuştuğu 7 Yaşındaki Asteroit Avcısı

Brezilya’nın Fortaleza kentinde yaşayan Nicole Oliviera isimli 7 yaşındaki çocuk NASA için 7 asteroit keşfetti. Brezilya’nın Fortaleza kentinde yaşayan Oliviera imza attığı keşif ile 'en genç astronom' unvanının sahibi oldu.Mashable'da yer alan habere göre, Oliviera Amerikan H.

Her Yıla Bir Keşif: Dünyanın Konuştuğu 7 Yaşındaki Asteroit Avcısı

Brezilya’nın Fortaleza kentinde yaşayan Nicole Oliviera isimli 7 yaşındaki çocuk NASA için 7 asteroit keşfetti.

s-b91d2af77ea54090dd4c52fbeeb290f37e5da0
Brezilya’nın Fortaleza kentinde yaşayan Oliviera imza attığı keşif ile 'en genç astronom' unvanının sahibi oldu.Mashable'da yer alan habere göre, Oliviera Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için 7 asteroit keşfetti.

Söz konusu keşfin NASA'nın da ortakları arasında olduğu 'Asteroid Hunt' bilim programı kapsamında yapıldığı açıklandı.

s-2d1b30f378ca77e6daf2a22a46ced6bf1460ad
Kısa sürede ülke gündemine oturan genç kaşif, sosyal medyada da günün konusu oldu.Uzaya olan ilgili 2 yalında başlayan Oliviera geçtiğimiz yıl Brezilya Bakanlığı, Alagoas Astronomik Çalışmalar Merkezi'ne (CEAAL) katılmıştı.Burada pek çok ders alan genç kaşifin sınavlarından da yüksek notlar ile geçtiği açıklandı.Öte yandan Brezilya Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı, küçük yıldız gözlemcisinden 1. Uluslararası Astronomi ve Havacılık Seminerinde bir ders vermesini istedi. İtalya'nın Korona Raporu: Ölenlerin Yüzde 99'u İki Doz Aşı Yaptırmayanlar - Kabusun Yeni Adı; B.1.621! Her 10 Kişiden 1'inde Görüldü - Eski Eşini 30 Kez Bıçaklayarak Öldüren Adam: '2-3 Defa Vurdum, Başka da Vurmadım'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER