Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecek

Hollanda, vatandaşlarına AB dışındaki ülkelere tatile gitmeme çağrısında bulundu.

Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecek

Hollanda, vatandaşlarına AB dışındaki ülkelere tatile gitmeme çağrısında bulundu. Türkiye'nin de arasında bulunduğu, AB dışındaki ülkelere tatile gidenler, dönüşte 15 gün karantinaya tabi tutulacak.

15 HAZİRAN'DAN SONRA AB ÜLKELERİNE GEZI SERBEST

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, koronavirüs önlemlerini ele alındığı bakanlar kurulu toplantısının ardındaki yaptığı açıklamada, vatandaşlarının 15 Haziran'dan itibaren, İngiltere ve İsveç dışındaki AB ülkelerine seyahat edebileceklerini söyledi.

Başbakan Rutte, AB sınırları dışındaki ülkelerin, gerekli haller dışarıda gidilmemesi gereken turuncu listede yer aldığına göze çarpan ederek, tatil için Avrupa dışına çıkmamaları çağrısında bulundu. Rutte, Avrupa dışındaki ülkelere tatile giden kişilerin, sorun yaşamaları halinde ülkeye geri getirilmeyeceklerini vurguladı.

TÜRKİYE'YE GELENLER HOLLANDA'YA DÖNÜŞTE 15 GÜN KARANTİNADA KALACAK

Başbakanın açıklamasında dikkati çeken konulardan biri de, Avrupa dışındaki ülkelere tatile giden kişilere, Hollanda'ya dönüşlerinde 15 gün karantina zorunluluğu getirilecek olmasıydı.

Rutte'nin açıklamasına göre, Türkiye de, "tatile gidilmemesi gereken ülkeler" listesinde kaldı. Türkiye'ye tatile gidenler, dönüşte 15 gün karantinaya emrindeki tutulacak.

Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecek

HOLLANDALI TURİSTLERİN EN FAZLA GELDİĞİ ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE

Türkiye, Hollandalı turistlerin Yunanistan ve İspanya ile birlikte en fazla seçim ettiği üç ülkeden biri. Geçen sene, 1 milyon 170 bin Hollandalı turist, tatil için Türkiye'yi tercih etti. Başta TUI almak üzere, Avrupalı tur operatörleri, bu karardan dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını açıkladı.

Ankara'daki kaynaklara tarafından, bu kararın amacı, koronavirüs salgını nedeniyle önemli bezginlik yaşayan İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi AB üyesi ülkelerin turizm gelirleri açısından kollanmasını temin etmek.

"AVRUPALI TÜRKLERİN KARA ARACILIĞIYLA ÜLKELERİNE GİTMESİNDE SAKINCA DEĞIL"

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, 20 Haziran'dan itibaren THY'nin Hollanda'dan İstanbul, Antalya, Kayseri, Trabzon gibi 5 farklı noktaya uçması için Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Dişli, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaşamış Türkiye kökenli göçmenlerin ü, kara yoluyla asıl vatanlarına gitmelerimde bir sorun bulunmadığını vurguladı. 15 Haziran'dan itibaren birçok Avrupa ülkesinin sınırlarını açacağına işaret eden Dişli, Hollanda'daki Türk vatandaşlarının karayoluyla ülkelerine gitmelerinde bir engel bulunmadığını söyledi.

Dişli, Türkiye'nin turuncu listeden çıkarılması ve Hollanda vatandaşlarının Türkiye'de tatil yapmasının önündeki engellerin kaldırılması için, Lahey hükumeti nezdinde zorunlu girişimlerde bulunacaklarını da belirtti.

Türkiye'nin turizmde fiyat ve hizmet kalitesi bakımından birçok AB ülkesinin önünde olduğunu belirten Büyükelçi Dişli, iyi ilişkiler çerçevesinde kısa vakit içerisinde Hollandalı turistlerin Türkiye gidişine müsade verileceğine inandıklarını söyledi.

Hollanda hükümeti, şimdilik gezi edilememesini istediği İngiltere ve İsveç'teki gelişmelerin yakından izlenerek, vatandaşlarının yeni gelişmelere tarafından haftalık olarak bilgilendirileceğini açıkladı.

Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecekBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER