Hollandalı Gazeteci, AB Savunma Bakanları'nın Gizli Zoom Toplantısına Daldı: 'Polisler Gelmeden Çıksan İyi Olur'

AB Savunma Bakanları'nın online olarak düzenlediği zirve uluslararası basının gündemine oturdu.

Hollandalı Gazeteci, AB Savunma Bakanları'nın Gizli Zoom Toplantısına Daldı: 'Polisler Gelmeden Çıksan İyi Olur'

AB Savunma Bakanları'nın online olarak düzenlediği zirve uluslararası basının gündemine oturdu. Bakanlar görüşmeleri sürdürdüğü sırada Hollandalı bir gazeteci toplantının ortasına daldı. 

s-1818c3ffc056889de5021da501ff7f6b63e13e
Koronavirüs salgını nedeniyle birçok alanda olduğu gibi diplomatik toplantılar da Zoom gibi platformlarda online olarak yapılmaya başlandı. Ancak kritik bilgilerin paylaşıldığı bu toplantıların güvenli olup olmadığı tartışmalarını alevlendirecek bir olay yaşandı.AB ülkelerinin Savunma Bakanları, dün AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in başkanlığında bir toplantı düzenledi. Ancak toplantının davetsiz bir misafiri vardı. Hollandalı RTL Televizyonu muhabiri Daniel Verlaan, bakanlar görüşmeye devam ettiği sırada toplantının ortasına daldı.

Şifre ve erişim adresini Hollandalı Bakan paylaşmış

s-ce716df85c56ce3ebf119e3e11ffdc1b34813d
Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld’in Twitter’da paylaştığı fotoğrafta görülen bir kağıtta, gizli toplantının erişim adresi ile 6 haneli şifresinin 5 harfi de görülüyordu.Verlaan, deneme yoluyla sonuncu rakamı da bularak savunma bakanları toplantısına girmeyi başardı ve bir anda ekranda belirdi. Önce büyük bir şaşkınlık sonra gülüşmelerin yaşandığı o anlarda Borrell ve Verlaan’ın diyaloğu dikkat çekti.

"Gizli bir konferansın içine daldığının farkında mısın?"

"Gizli bir konferansın içine daldığının farkında mısın?" "Gizli bir konferansın içine daldığının farkında mısın?" 5fb905cc88fa4afe473f97ed.jpg
Borrell, “Gizli bir konferansın içine daldığının farkında mısın? Bunun kriminal bir suç olduğunu biliyorsun değil mi? Polisler gelmeden çıksan iyi olur” dedi.  Borrell’in sözlerini gülerek karşılayan Verlaan ise, “Evet, özür dilerim. Ben Hollanda’dan bir gazeteciyim. Konferansınızı böldüğüm için üzgünüm” dedikten sonra oturumdan ayrıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER