Hukukçu Ersan Şen: 'Alkol Kısıtlamasını Ancak Kanunla Getirebilirsiniz'

Ceza hukukçusu Profesör Ersan Şen, 18 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde alkol satışının engellenmesine tepki gösterdi.

Hukukçu Ersan Şen: 'Alkol Kısıtlamasını Ancak Kanunla Getirebilirsiniz'

Ceza hukukçusu Profesör Ersan Şen, 18 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde alkol satışının engellenmesine tepki gösterdi. Şen, böyle bir engellemenin ancak kanunla yapılabileceğini vurguladı. 

s-8834d4de295aa6005781a3fc57d1d8d76cead9
Prof. Ersan Şen, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs pandemisine ilişkin yasakları düzenleyen genelgeleri çıkarma yetkisi olmadığını, içki satışının da kanun çıkarılmadan yasaklanamayacağını belirtti.HaberTürk'te katıldığı programda, tam kapanma sürecindeki yasak ve muafiyetleri düzenleyen genelgeyle içki satışına getirilen yasağı değerlendiren Prof. Ersan Şen, "Hodri meydan diyorum bu genelgelerin Anayasa ve kanunda dayanağını bana göstersinler. OHAL ilan etseydiniz Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri devreye girer ancak olağan hukuk düzeninde bu alanlarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkaramazsın" diye konuştu.

"Kanuni dayanağı yok"

s-07fa3cec301a7091b6463590d70dddd990d910
Prof. Ersan Şen, şöyle devam etti:"Kesinlikle bu genelgelerin kanuni dayanağı yok. Alkol kısıtlamasını siz ancak kanunla getirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti çifte standartları besleyen bir ülke oldu ve bu tehlikeli gidiş maalesef değiştirilemiyor. Değiştirilememesine gerekçe olarak da hep olağanüstü hal durumları gösteriliyor."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER