Hukukta Yeni Tartışma: Hacklenmiş Bir Seks Robotunun İşlediği Cinayetten Üreticiler Sorumlu Tutulabilir mi?

Siber güvenlik uzmanları, hacklenen seks robotlarının kullanıcılara zarar verebileceği ve hatta cinayet işleyebileceği tehlikesine işaret etti.Hong Kong merkezli hukuk firması ONC'den Joshua Chu ve Michael Szeto adlı iki avukat ise, robot kaynaklı tehlikelerin öngörülebileceğini.

Hukukta Yeni Tartışma: Hacklenmiş Bir Seks Robotunun İşlediği Cinayetten Üreticiler Sorumlu Tutulabilir mi?

Siber güvenlik uzmanları, hacklenen seks robotlarının kullanıcılara zarar verebileceği ve hatta cinayet işleyebileceği tehlikesine işaret etti.

Hong Kong merkezli hukuk firması ONC'den Joshua Chu ve Michael Szeto adlı iki avukat ise, robot kaynaklı tehlikelerin öngörülebileceğini ve bu yüzden üreticilerin sorumlu tutulabileceğini söyledi. s-3ec6a21dd1749e0a6283f50c2e4590ff7cc537
Yapay zeka ordularının (YZ), insanlığı tehdit ettiği pek çok filmin konusu olsa da siber güvenlik uzmanları, bu tehlikenin sadece askeri YZ'den kaynaklanmadığı konusunda uyardı. Zira Avustralya'daki Deakin Üniversitesi'nden Dr. Nicholas Patterson, şöyle konuştu:"Seks robotları dahil, günümüzdeki robotların çoğunu hacklemek, cep telefonu ve bilgisayar gibi daha karmaşık cihazlara kıyasla çocuk oyuncağı."

Siber güvenlik konusunda bazı eksiklikler henüz çözülmüş değil

s-d07e56b7e0437ddbcb21f6789f9eb9ca98edf3
Independent'ın haberine göre Chu ve Szeto ise Kovid-19 pandemisiyle birlikte insanlar arasında fiziksel temasın "ölümcül" hale geldiğini belirtti ve seks robotu endüstrisinde patlama yaşanmasının şaşırtıcı olmadığına işaret etti. Seks robotu konusunda uzman Brick Dollbanger, robotların "Kovid-19'u anladığını" bile söyledi.Fakat gelişmeye yeni başlayan bütün teknolojilerde olduğu gibi, robotların insanlık için ciddi tehlikeler yaratabileceği endişesi hüküm sürüyor. Çünkü siber güvenlik konusunda bazı eksiklikler henüz çözülmüş değil.

İlk siber güvenlik kaynaklı adam öldürme soruşturması Almanya'da başlatılmıştı

s-d718e5647f9f179d40f89103f8e012fc76eb76
Örneğin 11 Eylül 2020'de, Almanya'daki Düsseldorf Üniversitesi Hastanesi'nde, hackerların bilgisayar sistemlerini devre dışı bırakmasının ardından bir hasta hayatını kaybetmişti. Olayın ardından ülkenin ilk siber güvenlik kaynaklı adam öldürme soruşturması başlatılmıştı.

Tehlike büyük

s-647bd9c852fb0375929e34197d516dcf5a7ada
Chu ve Szeto, bu olayla birlikte robot üreticilerinin güvenlik açıklarına daha fazla dikkat etmesini umduklarını belirtti. Zira şu an bir kişinin robotla etkileşimin kalp krizine veya kas çekmesine yol açabileceği belirtilse de tehlike bundan daha büyük. Mansur Yavaş 'Siyasete Karışmam' Dedi ve Ekledi: 'Benim Görev Alanım Ankara ve Ankaralılar' - Nobel Ödüllü Yunan Şairi Anma Programı 'Amacını Aşan Algılama' Nedeniyle İptal Edildi - Türk Kimyagerden Büyük Başarı! Sahte İlaç Pazarına Darbe Vuracak Cihaz Geliştirdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER