Hükümetten 'İstanbul Sözleşmesi' Açıklamaları: 'Taklide Gerek Yok, Çözüm Geleneklerimizde'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararına ilişkin "Çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur.

Hükümetten 'İstanbul Sözleşmesi' Açıklamaları: 'Taklide Gerek Yok, Çözüm Geleneklerimizde'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararına ilişkin "Çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise "Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

s-fbc84390bc91a6dc9ae4ddc596cd3c8476f0d2
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni feshettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu. Mesajını '#GüçlüKadınGüçlüTürkiye' etiketi ile paylaşan Oktay, şunları kaydetti:"Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz. Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur."

Aile Bakanı Selçuk: 'Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz'

s-4699e6ba1e8f1d264976bed0cfa37bd5ace5e9
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Twitter yaptığı açıklamada "Güçlü Kadın Güçlü Türkiye" etiketini kullanarak; "Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizdeki tüm kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür. Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Ayrılmasına Kim, Ne Dedi? - Gözlerden Kaçmasın! Kanal İstanbul'a Devlet Garantisi Verildi - Naci Ağbal: 'Görevden Alınmam Nedeniyle Şükranlarımı Sunuyorum'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER