Hürriyet’in Evlerine Tebligat Göndererek İşten Çıkardığı 45 Çalışan: 1 Yıldır Tazminatlarımız Ödenmedi, Yeter Demirören Yeter!

Sendikalı oldukları için işten çıkartıldıkları iddia edilen 45 Hürriyet gazetesi çalışanı, aradan bir yıl geçmesine rağmen kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadı.

Hürriyet’in Evlerine Tebligat Göndererek İşten Çıkardığı 45 Çalışan: 1 Yıldır Tazminatlarımız Ödenmedi, Yeter Demirören Yeter!

Sendikalı oldukları için işten çıkartıldıkları iddia edilen 45 Hürriyet gazetesi çalışanı, aradan bir yıl geçmesine rağmen kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadı. Seslerini duyurmak isteyen gazeteciler bir video paylaşarak "Tam bir yıl oldu. #YeterDemirörenYeter" dedi.

Çalışanlar paylaştıkları videoda "Demirören Holding tarafından sendikalı olduğumuz için işsiz bırakılalı 1 yıl oldu, 1 yıldır tazminatlarımız ödenmedi" dedi.

Çalışanlar paylaştıkları videoda "Demirören Holding tarafından sendikalı olduğumuz için işsiz bırakılalı 1 yıl oldu, 1 yıldır tazminatlarımız ödenmedi" dedi. Çalışanlar paylaştıkları videoda "Demirören Holding tarafından sendikalı olduğumuz için işsiz bırakılalı 1 yıl oldu, 1 yıldır tazminatlarımız ödenmedi" dedi. 2019'un Ekim ayında Demirören Holding'e bağlı Hürriyet gazetesinde çalışan 45 gazeteci evlerine yapılan tebligatla işten çıkarılmıştı. Gazeteciler sendikalı oldukları için işten çıkartıldıklarını öne sürüyordu. İş akitleri feshedilenlerden 44’ünün Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi olduğu ve bu çalışanların yerlerine 100 kişinin işe alındığı belirtiliyordu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER