İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Torpil’ Açıklaması: 'Metodun Benim Nazarımda Bir İtibarı Yok, Doğru da Değil'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Sekreteri imzasıyla ilçe başkanlıklarına gönderildiği belirtilen ‘İş başvuruları’ başlıklı yazıyla ilgili  "Parti içindeki bir yazışmayı gördüm.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Torpil’ Açıklaması: 'Metodun Benim Nazarımda Bir İtibarı Yok, Doğru da Değil'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Sekreteri imzasıyla ilçe başkanlıklarına gönderildiği belirtilen ‘İş başvuruları’ başlıklı yazıyla ilgili  "Parti içindeki bir yazışmayı gördüm. Açıkçası ilk bir cümlesi doğru, ondan sonrası yanlış. Metodun benim nazarımda bir itibarı yok, doğru da değil." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Otomobilsiz Kent Günü Birlikte Yürüyelim Etkinliğine" katıldı.

s-69a7433ac34486269e3213a642305aeb3b8f41

Etkinliğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, CHP İstanbul İl Sekreteri imzasıyla ilçe başkanlıklarına gönderildiği belirtilen yazıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Etkinliğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, CHP İstanbul İl Sekreteri imzasıyla ilçe başkanlıklarına gönderildiği belirtilen yazıyla ilgili soruya yanıt verdi. Etkinliğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, CHP İstanbul İl Sekreteri imzasıyla ilçe başkanlıklarına gönderildiği belirtilen yazıyla ilgili soruya yanıt verdi. 5d8772ba3c0c4afa7584c5db.jpg
"Partimizin, kendi parti içinde bir yazışmayı gördüm. Açıkçası ilk bir cümlesi doğru. Ondan sonrası yanlış. Metodun benim nazarımda bir itibarı yok, doğru da değil. Orada yanlış yapan arkadaşımızla ilgili umuyorum il başkanlığımız bir görüşme ya da bir değerlendirme yapacaktır. Tabii ki herkes referans yazabilir. CHP'de görev alan insanları da yazabilirler. Bir belediye başkanını da yazabilirler. Herhangi bir insanı da yazabilir. Çünkü günün sonunda referanslar sorgulanacak. Bizim için bir ayrıcalığı yoktur. Bunu beyan ettik. Yanlış bir yazışmadır. İnşallah hızlıca düzeltirler. Yazan arkadaşımızın bir hatası olsa gerek. İnşallah bunu düzeltirler diye düşünüyorum."

‘İş başvuruları’ başlıklı 16 Eylül 2019 tarihli bir genelge, basına ve sosyal medyaya yansımıştı.

s-d473482b0e666a50ccd6f33e85def666ffc179
Genelgede şu ifadeler yer alıyordu: “İlçelerinize yapılan iş başvurularınızı daha önce de ifade edildiği gibi İBB İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne yönlendirilmesi; ancak ilçenizin referans olacağı CV’lerin dosyalarını, 17 Eylül 2019 Salı günü saat 19.00’a kadar İl Sekreterliğimize teslim edilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

"13 eleman için 6 bine yakın başvuru üzücü"

s-4b466d717cdf47ec259aa9aa2060704da0a284
İmamoğlu, Medya A.Ş'ye yapılan iş başvurularıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “6 bine yakın başvuru oldu. 13 arkadaşı göreve davet edeceğiz. Bu tabii İstanbul’da değil, tüm Türkiye’deki işsizliğin son geldiği noktayı bize tarif ediyor. Yani 13 kişi için 6 bine yakın başvuru çok büyük bir sayı. Arkadaşlarım, burada çok sıkı bir denetim ve analizle gerçekten işe uygun insanları tercih etmeye çalışacak. Tümüyle hassas davranacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama tabii bir yönüyle de 13 eleman için 6 bine yakın başvuru üzücü aslında.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER