İBB Sözcüsü Ongun'un Görevden Alınmasının Perde Arkası: Kılıçdaroğlu Ne Dedi?

Aslında durumun bu noktaya gelmesine bir ölçüde yapılan açıklamalar neden oldu. Ramazan Bayramı'nda İmamoğlu'nun yaptığı Karadeniz gezisinde yayınlanan fotoğrafla ilgili ilk açıklamayı eski İBB Sözcüsü Murat Ongun, gazeteci İsmail Küçükkaya aracılığıyla yaptı.Küçükk.

İBB Sözcüsü Ongun'un Görevden Alınmasının Perde Arkası: Kılıçdaroğlu Ne Dedi?
s-c88c2c58935caec8fce2bb346d40b568657ea4

Aslında durumun bu noktaya gelmesine bir ölçüde yapılan açıklamalar neden oldu.

Ramazan Bayramı'nda İmamoğlu'nun yaptığı Karadeniz gezisinde yayınlanan fotoğrafla ilgili ilk açıklamayı eski İBB Sözcüsü Murat Ongun, gazeteci İsmail Küçükkaya aracılığıyla yaptı.Küçükkaya, Ongun'un, 'Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır. Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz' dediğini aktardı ve fotoğrafla başlayan tartışma alevlendi.

İmamoğlu, o fotoğrafla başlayan tartışmaya ilişkin "Vız gelir, tırıs gider" dedi. Ancak daha sonra bu ifadesi nedeniyle özür diledi.

İmamoğlu, 'Vız Gelir Tırıs Gider' Sözleri İçin Özür Diledi

Kılıçdaroğlu görevden alınmasını istemiş.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, tartışma yaratan ve İBB'nin kasasından düzenlendiği belirtilen turdan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 1 saatlik bir telefon görüşmesi yaptı.Görüşmeden sonra hem İmamoğlu hem de Ongun, tartışmalı geziyle ilgili sessizliğe büründü.Bu görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na 'Murat Ongun'u görevden al' talimatı verdiği öğrenildi.Öte yandan bu talimatın ilk kez verilmediği de kulislere yansıyan bilgiler arasında. 2021 yılının sonunda CHP Genel Merkezi, hem Ongun'un hem de İmamoğlu'nun seçim kampanyasında öne çıkan bir başka ismin görevinin sonlandırılmasını istediği ancak bu isteğin karşılıksız kaldığı belirtiliyor.

İmamoğlu duyurdu: 'Basın sözcülüğü makamını kaldırdım...'

Ongun'un '200 - 300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır, önemsemiyoruz', İmamoğlu'nun 'Vız gelir, tırıs gider' dediği tartışmanın, basın sözcülüğü biriminin kapatılmasıyla sonuçlandığı kurum tarafından da doğrulandı.Bu bizatihi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından da dile getirildi.İmamoğlu, basın sözcülüğü biriminin kapatıldığını şu ifadelerle duyurdu:
'Konuştuğumuz konular arasında çok küçük bir konu. Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Ama şu an gördüğüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan, toplumun buna verdiği refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin bu alanda bir dezenformasyon oluşturma çabasında dolayı basın sözcülüğü makamını kaldırdım. Murat Bey diğer görevlerine devam ediyor.'
Bilindiği gibi Türkiye'deki hiçbir belediyede 'sözcülük' makamı yok.İBB'de iki kere gerçekleşen belediye seçiminin ardından rakibine 806 bin fark atan Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçilmesi üzerine sözcülük makamı kuruldu.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu göreve uzun süredir danışmanlığını yürüten Murat Ongun'un getirildiğini ikinci seçilişinden kısa bir süre sonra açıklamıştı.Uygulamayı kaldıran İmamoğlu, 'önce yoktu, şimdi de kaldırdım' diyerek noktayı koydu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER