İçişleri Bakanı 'Stok Yapan Maske Üreticileri Var' Dedi ve Süre Verdi: 'Fabrikalarına El Koyarız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı tıbbi maske üreticilerinin ürünlerini piyasaya sürmeyip 'stok yaptığını' belirtti ve “Allah şahit 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız.

İçişleri Bakanı 'Stok Yapan Maske Üreticileri Var' Dedi ve Süre Verdi: 'Fabrikalarına El Koyarız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı tıbbi maske üreticilerinin ürünlerini piyasaya sürmeyip 'stok yaptığını' belirtti ve “Allah şahit 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız. Hiç bundan da çekinmeyiz ve böyle bir yetkimiz var.” dedi.

İçişleri Bakanı 'Stok Yapan Maske Üreticileri Var' Dedi ve Süre Verdi: 'Fabrikalarına El Koyarız'İçişleri Bakanı 'Stok Yapan Maske Üreticileri Var' Dedi ve Süre Verdi: 'Fabrikalarına El Koyarız' Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sosyal medyadan yaptığı programda soruları yanıtlayan Süleyman Soylu, maske üreticileriyle ilgili şöyle konuştu: “İki gündür, Türkiye bilmiyor, biz bir şeyle uğraşıyoruz. Maske üreticilerinin bir bölümü, hepsini söyleyemem. Almışlar, depolarında maskeleri tutuyorlar. Sağlık bakanımız iki gece önce beni aradı. Bütün emniyet ekiplerimizle bir araya geldik. Dün sabah saat 08.00 itibariyle Türkiye’deki bütün üreticilere eş zamanlı baskın yaptık. Onlara bir tek şey söyledik.Akşam 20.00 itibariyle Sağlık Bakanlığı’mızla sözleşme yapmaları için onları tekrar uyardık. Aksi takdirde elimizde başka yetkiler de var, bu yetkileri kullanmaktan da hiçbir zaman imtina etmeyiz. Parasıyla alacağız, hem de iyi parayla alacağız, Sağlık Bakanlığı alacak. ‘Acaba ben bunu yapayım mı yapmayayım mı’ diye süreç ortaya koyuyor. Allah şahit, 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız. Hiç bundan da çekinmeyiz ve böyle bir yetkimiz var.”

"10 bin 750 kişi karantinada"

s-16d01476f46d4efbdb18c5b833bca9b0695d22
Soylu, 10 bin 750 kişinin Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında gözlem ve karantina altında tutulduğunu söyledi.Soylu, 14 günlük karantina ve gözlem sürecinde yüzde 90’ı yerli ve çok az sayıda yabancı olduğunu dile getirerek, bu kişilerin arasında büyükelçiler ve devlet görevlilerinin de bulunduğunu kaydetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER